Fotbalul și miștocăreala

  0
  595

  De când este Răzvan Burleanu președintele Federație ceamaiRămas de Fotbal din România, nu am văzut ca performanța să se arate nici măcar la meciurile de fotbal amicale.

  Lipsa rezultatelor pe acest palier, culmea când bani sunt, mă face să cred că cei de la FRF premiează anti perfomanța, iar dacă s-ar lansa în lumea fotbalului mondial premiul ”zmeura cea acră” sunt convins că an de an dl.Burleanu îl va primi.

  Fotbalul din România are numeroși oameni pricepuți. Gică Popescu, Gică Hagi sunt doar două nume uriașe din fotbalul mondial care ar putea face lucruri frumoase la FRF, dar așa cum este și în politică, profesioniștii sunt lăsați pe tușă, criticați, izgoniți, iar cei nepricepuți vin în mare viteză cu urechiușa murdară puțin ”cu var” pentru a conduce.

  În ziua de astăzi nu mai sunt echipe de fotbal ușor de bătut sau abonate la performanță, cum era cu 30 de ani în urmă. Fotbalul din zilele noastre a evoluat mult. Și asta din cauză că este coordonat de profesioniști.

  Echipa României de fotbal cu mare greu bate Armenia, Malta. Se bucură când întâlnește doar Gibraltarul, că în rest orice țară din lumea asta îi pune probleme. Pe vremuri când juca Hagi, Popescu, Petrescu, se distrau cu Armenia. Golurile curgeau în poarta armenească, în schimb astăzi nu se știe dacă ”ciupesc” un punct cu ei.

  Tactica lui Răzvan Burleanu nu este alta decât de a rămâne mai departe la putere, adică un fel de nemuritor, cu anumite voturi obținute dintr-o zonă controlată de dânsul, dar lipsită de performanță și după cum se vede, rezultate la vot a avut tot timpul. Din toată treaba asta fotbalul din România nu câștigă, ci doar un grup restrâns de prieteni ai președintelui, deci se va face mai departe o miștocăreală din fotbalul românesc.

  În încheiere vreau să mai aduc ceva: sunt sucevean din 1982 și pot să vă spun că Suceava a avut tot timpul echipă de fotbal măcar în Divizia B. Astăzi, Suceava nu mai are echipă în B, darămite în A, se ”doarme” de ani buni în C și după cum arată viitorul, sigur fotbalul sucevean nu va face performanță.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.