Frauda electorală, un fenomen încă prezent

    0
    151

    Furtul voturilor sau frauda electorală, nu este un banc sau vreo vreo glumă proastă, ci un fenomen activ la noi, în România! Dar unde nu este!?!

    După Revoluția din 22 Decembrie 1989 au ieșit mulți primari, consilieri, parlamentari, chiar un președinte prin fraudarea sau furtul votului.

    Cu timpul, acest fenomen s-a mai oprit, dar nu în totalitate.

    Astăzi, am auzit o poveste, care sper să nu fie adevărată, care sună cam așa: poți vota la europarlamentare oriunde vrei în toată țara, în condițiile în care există doar o singură secție de votare, atât pentru locale cât și pentru europarlamentare. Dar, oare cel care votează numai la europarlamentare și nu-i din localitatea respectivă, nu poate vota și pentru locale?

    Vă mai pun ceva: în România sunt mulți cetățeni, cu buletin, proveniți din Republica Modova și Ucraina care pot vota. Chiar la noi, în județul Suceava, găsim nenumărate cazuri, deci și aceștia pot vota, iar atunci nu se va influența rezultatul după interesul cuiva?

    Un proces electoral este unul politic, care face parte din frumoasa democrație, dar dacă implici și anumite servicii, STS, etc, poți să-l transferi din zona politică, din zona normală, în cea semi-militară, de servicii, deci nu mai este o situație electorală tocmai cinstită, ci una mai degrabă controlată.

    Nu am să înțeleg de ce este implicat STS și un program care poate corecta zecimalele în alegeri? Asta nu seamănă a combinație decisivă, mai ales atunci când nu îți iese ”cheia” (adică numărul total de voturi valabil exprimate adunate cu cele anulate plus nulele să iasă exact totalul buletinelor de vot primite înainte de votare)?

    Pe vremea lui Iliescu dacă într-o secție de votare nu ieșea cheia, procesul era anulat, dosar penal, ceea ce nu era bine.

    Să nu credeți că tot ceea ce am expus aici reprezintă un vis urât, ci o realitate. Degeaba ai o campanie bună, un candidat bun, dacă la vot te fură de te rup. Ai pierdut și asta-i cam tot.

    Citeam prin presă că de frauda electorală se teme până și candidatul de la PNL Botoșani, domnul Valeriu Iftime, la funcția de președinte al Consiliului Județean.

    Dan Șarpe

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.