Gazul rusesc și minciuna liderilor UE

  0
  220

  Liderii Uniunii Europene ne duc cu zăhărelul, ca să nu spun că ne mint în față, referitor la importanța gazelor rusești.

  Nu vor să mai importăm de la ruși gaze naturale sau alte derivate din petrol din cauza conflictului militar din Ucraina. Cică numai așa îl arde pe Putin la portofel, se termină banii, iar rușii capitulează în fața ucrainenilor.

  Nimic mai fals! Fără gaze din Rusia, Europa nu funcționează. Sunt state care depind de gazul rusesc în proporție de 90%, adică Bulgaria, Germania, Ungaria, etc. Dau o cifră: 25% din PIB Uniunii Europene este dat de Germania, adică un sfert. Fără gaz rusesc, acei 25% se vor duce în jos, iar economic UE cade în cap.

  La fel de fals este și ideea că dacă rușii nu vând gaz și petrol Europei nu mai au bani, adică primesc un fel de sancțiune economică. Au mai spus-o ”mari comentatori economici” să le taie accesul Rusiei la SWIFT, adică să nu aibă permisiunea la sistemul de plățile între bănci și gata Putin pică. Iaca au trecut mai bine de două luni de când Rusia fost deconectată de la SWIFT și războiul merge mai departe.

  Singurul noroc pe care îl are Europa acum este că vine căldura, iar necesarul de gaze naturale se reduce, nu există o presiune socială, adică nu-ți mai iese populația în stradă pentru a face gălăgie și mergi cu minciuna-tupeu înainte.

  Vremea frumoasă va trece și dacă nu se rezolvă pe bune problema gazului atunci treaba nu-i în regulă.

  Slabii gînditori politici sau marii gânditori de catifea din UE și SUA mai mizează și pe faptul că Putin pierde puterea în Rusia sau chiar moare, războiul se termină, iar ei pun mâna pe gazul rusesc ieftin, mai combină din Ucraina ceva resurse până la epuizare și uite așa mititeii câștigă din toate părțile.

  Gînditorii de catifea mai trebuie să mizeze și pe faptul că războiul va continua, iar orice zi de conflict este în defavoarea Ucrainei din prisma că pământul cucerit de ruși (de la ucraineni) niciodată nu-l vor da de bună voie. Pe ce pune mâna rusul, nu se mai întoarce, iar Zelenski are marea șansă să rămână președinte, poate, peste o țară de mărimea Moldovei.

  Singurele soluții pentru o normalitate, pentru viață sunt negocirile de pace. Discuțiile față-n față între principalii actori politici din Rusia și Ucraina. Câteva zile de beții crunte, de pupături pe obraji și treaba se rezolvă. Dacă se bagă și SUA în discuție cu actualul lor lider, pacea dispare.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.