Geniul de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava

  0
  182

  Cum ar fi dacă, în viitorul apropiat, vom avea posibilitatea de a extrage dintr-un film un anume personaj care ne deranjează, iar povestea să meargă mai departe? Ba mai mult, după un timp să-l putem introduce din nou în acțiunea acelui film ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic?

  Întrebarea de mai sus ține de domeniul fantasticului, dar realizabilă la Suceava.

  Da, ați citit bine! La Suceava, mai exat la Universitatea ”Ștefan cel Mare ” din Suceava există un geniu care a realizat un progrămel prin care, dacă te superi pe un actor sau pe un personaj în timp ce vizionezi un film ori ești într-o anume acțiune a unui joc, îl extragi și îți continui mai departe distracția.

  Despre acest sucevean mega inteligent, am aflat întâmplător.

  Am înțeles că a primit oferte substanțiale de a părăsi universitatea suceveană și a se stabili în alte state bogate ale lumi. Geniu le-a refuzat pe toate și a rămas la Suceava.

  Personal, nu-l cunosc pe acest gînditor al viitorului, în schimb după ce am auzit o parte din povestea lui, mi-am zis că o asemenea capacitate trebuie să stea în fruntea învățământului, să aibă la dispoziție fondurile necesare pentru o reală cercetare și o indemnizație pe măsura inteligenței.

  România, prin vocea politicienilor, din nefericire, nu se ocupă de asemenea genii. Și din acest motiv ne blocăm dezvoltarea.

  Nu vreau să vă mai răpesc din timpul D-voastră prea mult, atât vă mai spun: Suceava a mai avut un geniu, dar în politică externă, și nu a fost acceptat sau mai bine spus acceptată, că-i vorba despre o domnișoară. Bineînțeles că marile cancelarii europene s-au bucurat când au văzut că țara a respins-o, iar dacă și de data asta geniul viitorului va fi fugărit de la noi, atunci imaginea țării se întinde mult spre zonele grii.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.