Goana falsă după succes

  0
  544

  Dorința celor de la USR cruce, organizația municipală Suceava, de-al demite pe primarul municipiului Suceava, seamănă cu o poveste spusă la grădiniță.

  O asemenea lucrătură nu are succes din simplu motiv că nu sunt susținători pe această nișă. Și cei de la USR cruce știu că este o acțiune moartă, dar ei nu urmăresc pe bune acest aspect, adică demiterea domnului Ion Lungu, ci doar să mai strângă simpatizați, eventuale voturi, adică e o șmecherie care seamănă leit cu ”fără penali în funcții publice” (după mine mai trebuia adăugat și ”fără proști în funcții publice”, era o reușită totală).

  Am observat că după declașarea operațiunii ”demiterea lui Lungu” s-a accentuat mai bine ruptura în interiorul organizației județene USR cruce, adică între noua conducere de partid și vechii lideri.

  Se cunoaște faptul că dl.senator George Mîndruță, actualul președinte, nu vede cu ochi buni, din punct de vedere politic, demiterea lui Lungu, chiar a criticat-o, pe când doamna Munteanu, vechiul președinte, și cei din jurul dumneaei, inclusiv dl. deputat doctor, sunt de altă păreri.

  Cât a fost condus USR cruce de doamna viceprimar al municipiului Suceava, partidul nu a trecut de 5% la județ, chiar dacă la nivel național era cotat la 12 procente, din simplu motiv că cei din jurul doamnei nu aveau calități de lideri și nici puterea, priceperea de a face filiale în județ. Nu ai organizații în comune, orașe, municipii, la locale nu aduni voturi.

  Șansa de a-l scoate de la conducerea primăriei pe dl.Lungu, a fost cu doi ani în spate, când partidele din opoziție au avut oportunitatea de a se prezenta în fața electoratului cu un singur candidat la alegeri. Atunci era o șansă reală în a-l învinge pe dl.Ion Lungu. Din nefericire, cel mai mare partid, adică PSD filiala județeană Suceava, prin tăcerea domnului Stan a girat pentru ca dl. Lungu și chiar dl.Flutur să câștige. Cu alte cuvinte a fost o trădare premeditată care a plecat chiar de la cel mai mare.

  Nu cunosc, ca în 33 de ani, în România să fi fost vreun primar demis printr-un referendum. Legea este făcut în așa fel încât câștigul tot de partea primarului să fie, ca să nu mai spun de faptul că aduni cu greu semnături.

  Într-un final pot afirma că operațiunea ”primarul demis”, începută timid de către USR cruce organizația municipală Suceava, nu va duce la un succes. Ea va fi doar o aventură cerută de anumite personaje care, culmea, depind de voința, decizia celui care se vrea a fi demis.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.