Guvernatorul regiunii Cernăuți are nevoie de lecții de istorie

  0
  177

  Citesc, în newsbucovina.ro, o declarație halucinantă a guvernatorului regiunii Cernăuți care spune că Bucovina este Ucraina.

  „Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparanyuk, șeful Consiliului regional Cernăuți, Oleksiy Boyko, și primarul din Cernăuți, Roman Klichuk, au depus, joi, flori la placa de comemorare a participanților la Adunarea Populare a Bucovinei din 3 noiembrie 1918 când circa 10.000 de persoane au decis unirea cu Ucraina.

  „Bucovina este Ucraina!”, arată Zaparanyuk pe canalul său Telegram într-o postare privind împlinirea a 104 ani de la Adunarea Populară a Bucovinei.

  El precizează că atunci peste 10.000 de locuitori ai Bucovinei – locuitori ai orașului Cernăuți, ai altor orașe și sate din regiune s-au adunat la o ședință publică și au anunțat unirea părții ucrainene a Bucovinei cu statul ucrainean de vest și unirea cu Ucraina Mare.

  „Locuitorii Bucovinei și-au exprimat dorința comună de a trăi împreună cu întreaga familie ucraineană mare și indivizibilă într-un singur stat”, adaugă guvernatorul regiunii Cernăuți.”

  Cu 100 de ani în urmă, istoricul bucovinean, Ion Nistor, academician și rector al Universității din Cernăuți scria Istoria Bucovinei, iar la un moment dat prevede faptul că ucrainenii vor nega existența românilor. Tot Ion Nistor demonstrează cu date istorice că Ucraina nu-i un stat, ci un amestec de interese. Ba mai mult, în 1917 ucrainenii au încercat să se impună cu forța, sprijiniți de imperiul, cu scopul de a dezmembra viitorul României.

  Așa că, istoric vorbind, Ucraina a fost ridicată artificial de către comuniști. În rest sunt false consemnări istorice, iar cu ele nu poți să ai decât coșmaruri nu vise frumoase.

  Tot de astăzi am observat, în ziarele românești online din Cernăuți, o nouă abordare, semn că cineva le impune o gândire malefică care nu are nicio treabă cu trecutul glorios pe care l-a cunoscut Cernăuți pe timpul românilor.

  Mă doare să văd că un necunoscut din Ucraina se folosește de bunătate românilor, iar drept mulțumire ne jicnești. Ba mai mult, autoritățile din România tac, semn că s-a creat o diabolică înțelegere. Sper să greșesc, iar Președintele și Prim-Ministrul României să-i apere pe români din Ucraina.

  Astăzi, am mai priceput un lucru: datorită răului care zace în sufletul unor politici din Ucraina, această țară nu merită să intre în UE. Minoritățile, pentru statul ucrainean, sunt cantități neglijabile care trebuiesc folosite și sacrificate într-un război.

  Le spun întunecaților politicieni din Ucraina: Bunul Dumnezeu nu doarme și sigur va împrăștia dreptatea.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.