Îl felicit pe IPS Calinic

  0
  182

  L-am criticat pe IPS Calinic pentru sutele de diplome oferite pe „bandă rulantă”, l-am criticat pe IPS Calinic pentru faptul că a acceptat decizia primărie municipiul Suceava de a redeschide circulația în zonă Bisericii Mirăuți știind că afectează Sfântul Lăcaș și zona, dar astăzi am citit ceva care m-a schimbat.

  „ÎPS Calinic îi bate obrazul lui Vasile Bănescu, spunând că ‘domnia sa are ceva probleme cu caracterul’.

  Pentru această știre apărută pe site-ul DCNews.ro, îl felicit pe Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și totodată îmi aduce aminte de o altă poveste îndrăzneață.

  Era în timpul guvernării lui Adrian Năstase (cu vreo 20 de ani în urmă), când nimeni nu avea curajul să ridice glasul asupra Primului Ministru sau a PSD-ului. Era perioada când nimeni nu comenta în fața lui Octav Cosmâncă, Adrian Năstase ori a lui Miron Mitrea. Nici măcar nu era vreo opoziție în Parlament și nici în presă. Pe ici pe colo mai auzeai un „glas stins” care critica PSD-ul. Și totuși în perioada aceea de supunere s-a ridicat IPS Pimen, Bunul Dumnezeu să-L odihnească în pace, și cu o voce puternică i-a reproșat public lui Adrian Năstase și PSD-ului că achiziționează cartofi din Polonia plătind de două, trei ori mai mult decât era pe piața internă. Și astfel țăranul român rămânea cu marfa nevândută, ceea ce nu era întocmai corect.

  Pentru mine aceste două decizii curajoase venite de la doi conducători ai Bisericii (în timpuri diferite), mă face să cred că aici, la noi, în partea Bucovinei, cei care au ajuns să păstorească destinele credincioșilor, după un timp devin mult mai apropiați de principiile poporului român, certându-i pe cei care se abat de la calea cea strămoșească, oricine ar fi ei.

  Ceea ce a făcut IPS Pimen, la vremea respectivă, cu Adrian Năstase și lecția dată de IPS Calinic lui Vasile Bănescu, sunt gesturi normale, binevenite

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.