In Memoriam Nicolae Manolescu- OMUL care putea, politic, schimba în bine România

  0
  147

  L-am cunoscut pe domnul Nicolae Manolescu în anul 1991.

  Din mai 1991, m-am înscris în Alianța Civică, o formațiune apolitică, care din punctul meu de vedere a fost una din cele mai mari mișcări civice din România postdecembristă, după care în vara lui 1991 am devenit fondator al Partidului Alianța Civică, iar din toamnă (când practic am început primele discuții telefonice cu domnul Nicoale Manolescu) fondator Tineretul Alianța Civică (TAC) și Tineretul Partidului Alianța Civică (TPAC). Erau vremuri plăcute din punct de vedere al respectului, dar ușor dure din punct de vedere al democrației.

  L-am văzut ”live”, să spunem, pe domnul Nicolae Manolescu, în decembrie 1991. Am fost prezent la București unde, la Casa Vernescu, s-au purtat anumite discuții, printe altele, legate de importanța monarhiei în România.

  După acea întâlnire am ținut o legătură permanentă cu academicianul Nicolae Manolescu.

  Domnul Nicolae Manolescu era un bun vizionar în ceea ce privește politica românescă, chiar a prevăzut, în 1992, că în viitorul apropiat se vor cumpăra funcțiile politice, începând de la consilier și până la parlamentar.

  Știu că domnul Manolescu și-a dorit o altfel de României, una puternică, cu valabilitatea punctului 8 de la Timișoara, fără răzbunări politice și fără comuniști pe funcții importante. Din nefericire nu a reușit să înfăptuiască asemenea lucruri.

  Domnul profesor Manolescu, dacă ajungea Președintele României, sunt convins, schimba în bine România.

  Din 2000 s-a retras din politica mare și s-a dedicat scrisului, culturii, frumosului.

  Cuvintele pe care le-am așezat, aici, în micul text, sunt mărute în raport cu ceea ce a făcut criticul și istoricul literar, eseistul, editorialistul, jurnalistul, omul politic, profesorul universitar, Nicolae Manolescu. Și mai spun, cu o mare tristețe, lumea boemă din anii ´90 ușor, ușor, dispare.

  Bunul Dumnezeu să-L odihească în pace!

  Condoleanțe familiei îndurerate!

  Dan Șarpe

  p.s. poză preluată de pe Digi 24

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.