În politică promisiunea nu este echivalentă cu realitatea

    0
    131

    Distanța dintre o promisiune politică și aplicarea acesteia este una destul de mare.

    De cele mai multe ori este atât de mare, încât imposibilul este mai aproape de atins.

    La alegeri prezidențiale, de exemplu, actualul președinte al României, dl.Klaus Iohannis, nu a avut niciun proiect de țară. A câștigat pe nimic și pentru că trebuia să câștige. A promis ”România lucrului bine făcut”, dar nu s-a produs ceva din ”lucru bine făcut”. Deci, promisiunea nu este echivalentă cu realitatea. De fapt, domnul Președinte niciodată nu a avut un proiect de țară. ”Eu vreau să bat un cui pe peretele unei crâșme pentru că pe el se va pune sigur câteva haine. Imaginați-vă, pe acel cui va sta haina unui om care va consum ceva în acea crâșmă, deci va contribui la bugetul de stat”. Nici măcar banalitatea aceasta nu a spus-o. Dumnealui a câștigat simplu de tot, într-o modestie politică ticăloasă, fără să prezinte un proiect de țară. Va rămâne în istorie noastră ca românul care a făcut nimic pentru a ieși președinte.

    Mai departe, sinonimul domnului Iohannis la Suceava este domnul Gheorghe Flutur, presedintele CJ. Ne-a promis o viață bună, cu proiecte legate de învățământ, locuri de muncă, deci bani sătui în buzunare, o agricultură reușită, deci papa bun și multă siguranță. Ce avem!?! O groapă de gunoi pe un vârf de munte, mulți morți pe șosele, suntem în top la nivel de Europă la numărul de decese din accidentele rutiere (am avut un municipiul plus opt localități izolate acum 3 ani în urmă), învățămât cu toalete în spatele clădirilor, o agricultură supusă cerințelor Ucrainei, iar locurile de muncă sunt în topul rușinii ca și mărime de leafă iarăși din toată Europa. Și uite așa, din nou am demonstrat că o promisiune nu este echivalentă cu realitatea.

    Putem schimba ceva? Da, zic, nu zic, da, zic! Și într-un final rămâne, da, dar totul depinde de noi, de ceea ce vrem, de cum ne prezentăm sau nu la alegeri, de cum gândim când punem ștapila de vot, dacă ne mai aducem aminte ce ne-a propus un candidat care a mai fost ales ci ce a realizat, cu alte cuvinte de un șir lung de probleme.

    Dan Șarpe

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.