Informația produce strategia

  0
  688

  Atunci când ai o informație venită doar dintr-o singură sursă nu ai un adevăr, ci doar o mică parte din acel adevăr îmbrăcat în haina minciunii (adică jumătate din adevăr). Cel puțin așa văd eu lucrurile.

  De când a început războiul în Ucraina nu am auzit să ne parvină informații confirmate de agenții de presă de încredere sau independente, cele mai multe știri sunt doar din zona ucraineană care se laudă necontenit sau se plânge, depinde de conjuctură, de interese, iar din cea rusească veștile sosesc puțin sau de loc.

  Într-un război nu te poți aștepta să ai parte de o informare corectă. Am citit ziarele (românești) din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și am văzut cu câtă patimă se lăuda românii, de exemplu, de succesul fulger pe care îl avea armata română pe frontul de răsărit, de cuceririle făcute, după 22 iunie 1941, de capturile de armament de la armata bolșevică, iar toate acestea erau scrise pentru a întări moralul românilor și pentru victoria finală.

  Să se înțeleagă foarte bine: lipsiți sau nelipsiți de informații din zona frontului, războiul întodeauna este dur, crunt, nemilos, omoară, distruge, iar suferința cea mai mare este suportată de cei mici, de cei fără o reală protecție.

  Uitându-mă la războiul din Ucraina, la zonele ocupate de ruși, mă face să cred că acest conflict nu se termină repede, iar intenția lui Putin este de a cuceri toate porturile ucrainenilor pentru a le ”tăia” aprovizionarea. Se știe că o armată neaprovizinată sau un popor înflămânzit este la mâna inamicului, iar pace într-un final este dictată întodeauna de învingător.

  Viitorul Europei depinde de cee ce se va întâmpla în Ucraina.

  Oamenii simpli din Ucraina doresc un lucru simplu: să se închei cât mai repede războiul pentru a se întoarce la viața lor normală, la ceea ce făceau înainte de 24 februarie 2022, pe când acei milionari sau miliardari din Ucraina, cu alte cuvinte cei care au afaceri grele pe teritoriul fostei republici sovietice, îiinteresează în ce condiții se va încheia pacea din marele motiv că pot pierde/câștiga totul.

  Politicienii din Ucraian, în ultimii 8 ani nu au fost cinstiți cu europenii, inclusiv cu românii. Ei (ucrainenii) și-au urmat doar interesul, adică de a face tone de bani fără să le pese de popor. Se știe că Ucraina este o țară coruptă pe toate palierele, iar majoritatea populație trăiește în sărăcie, de pe o zi pe alta. Presa occidentală a scris despre corupția din Ucraina, adică din armată, procuratură ori zona politică, Zelenski fiind chiar un exemplu.

  Informația produce strategia, iar dacă cineva se folosește doar de minciună pentru a învinge adevărul și a construi un viitor, chiar dacă are marea promisiune că va rămâne mai departe la ”butoane”, într-o zi va pierde totul.

  Dan Şarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.