INS- o instituție în slujba cui?

    0
    189

    Institutul Național de Statistică, înființat la 1859, subordonat guvernului, de-a lungul timpului a realizat lucruri frumoase care ne-a influențat (cu ani în urmă) în bine zic, viața.

    După statisticile oferite de INS s-au stabilit numărul de primari, consilieri locali, consilieri județeni, dar mai ales numărul de parlamentari.

    Abureala politică pe care a scos-o dl.Băsescu, adică acel Referendum pentru un Parlament de 300 de membri, o poate soluționa INS împreună cu parlamentarii români în maximum 15 zile. Treaba este foarte simplă: la ultimul recensământ s-a demonstrat, negru pe alb, că populația din România a scăzut în mod brutal, ceea ce arată, conform legii, și o scădere a parlamentarilor. Deci, dacă la o populație de 23 de milioane de locuitori avem un număr de 465 de parlamentari, la 19 milioane, câți suntem acum, ar trebui să avem 384 deputați și senatori, iar dacă actualul legiuitor ar dori o modificare de până la cifra 300, se poate realiza rapid ca din 2024 România să aibă doar 300 sau 299 (să fie număr impar pentru decizii) de parlamentari. Repet: dacă se vrea!

    Prin datele oficiale oferite de INS, se pot diminua și numărul de consilieri. România chiar poate să piardă prin reprezentativitate (cum de altfel cred că și alte state din Europa, inclusiv Germania) și europarlamentari, anumiți funcționari, ceea ce ar duce la o economie a cheltuielilor pe linie de stat degeaba. Tradus liber, am putea investi mai mulți bani în drumuri, școli, măriri de pensii la muncitori, sănătate, etc.

    Actualul buget al României este făcut după statisticile oferite și de INS, dar care nu vin să ajute românul de rând, ci hoardele de politicieni din România și UE.

    Una peste alta, Institutul Național de Statistică, astăzi, este o instituție pusă preș, la interesul politicului pentru a-i face lula mare, dar care subjugă poporul român.

    Săracul lor șef, nici nu are ce face, din simplul motiv că este subordonat direct guvernului, iar un ordin politic trebuie întotdeauna finalizat, altfel riscă să își piardă beneficiile oferite de funcție.

    Dan Șarpe

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.