Învingătorul decide totul

  0
  168

  Uniunea Europeană, prin vocea Ursulei, propune înființarea unui tribunal specializat pentru judecarea crimelor de război comise de Rusia în Ucraina.

  Din punctul meu de vedere, orice crimă făcută împotriva unei națiuni, unui grup de orice fel, crime de război, toate, dar toate, trebuiesc pedepsite.

  Nu-i poți să-i lași nepedepsiți pe americani, pe evrei, pe iranieni, pe turci, etc, etc, pentru zecile de mii de morți rezultați, chiar în ultimii 10 ani, din diferite conflicte pe acet pământ (chiar intern), iar pe ruși să-i tragi la răspundere pentru că așa vrea o doamnă care este condusă, de anumite specimene provocatoare, pentru a conduce țările din Uniunea Europeană! Nu are la bază nicio cutumă creștină, logică plus legalitate. Justiția este oarbă și trebuie să-și ducă rolul până la capăt, adică cu toții trebuie trași la răspundere, iar dacă faci o descriminare pe acest palier, atunci încalci toată construcția firească a lumii.

  Eu nu zic, să nu-i judeci pe ruși pentru crime de război, să se înțeleagă foarte bine acest lucru, ci subliniez că fiecare națiune, grupuri de oameni, care au comis crime, deci pe toți ai obligația să-i pedepsești când mergi cu asemenea afirmați (bine dacă ai dovezi palpabile). Poate în războiul din Ucraina au făcut crime mult mai urâte și un grup, unități, de ucraineni, englezi, francezi, austrieci și atunci trebuie să aplici aceiași măsură peste tot.

  Dacă mergi pe o răzbunare țintită, pe pedepsirea oamenilor după ”culoarea ochilor” riști să cazi în dizgrația istorie și a Bunului Dumnezeu.

  Trecutul ne-a demonstrat, de fiecare dată, că învingătorul într-un război decide totul, așa că doamna Ursula trebuie să fie mai atentă la comunicare.

  Citind ”printre rânduri” la ceea ce spune doamna Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, trag o concluzie destul de tristă: în Ucraina pacea repede nu se va arăta (poate doar printr-o minune dumnezeiască), iar învingătorul va decide în mare parte totul, inclusiv soarta unei părți importante din Europa și destinul a multor milioane de oameni.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.