La aniversară

  0
  133

  Cu acest număr, Informația suceveană a făcut onorabila vârstă de 100.

  Când am scos ziarul, avându-l alături pe maestru Konstantin Ungureanu-Box, care este și redactor șef, adică pe 6 octombrie 2014, am simțit o bucurie imesă combinată cu emoții, mai ales în momentul distribuirii primul număr. Nu știam reacția sucevenilor, cum va arăta viitorul.

  Pas cu pas ceva am reușit, pas cu pas am crescut în valoare, ne-am făcut prieteni, dar și dușmani.

  Am adus în fața cititorilor puțin pamflet, puțină politică și mai multă artă. Am scos pe piață denumirea de TransRarău, am promovat tinerii, am adus în fața Dumneavoastră mândrele mănăstiri din Bucovina și din țară (ideea a fost transmisă și la alte ziare), nu i-am uitat pe Eroii Neamului, iar un lucru important, nu ne-am lăsat călcați în picioare.

  Au avut un cuvânt de spus în dezvoltarea ziarului, prin materialele trimise, pe care le-am publicat cu o bucurie și o plăcere maximă, următorii prozatori, ziariști, artiști, publiciști suceveni: Vichenti Cozma, Dan Te Gurtesch Bunul Dumnezeu să-I odihnească în pace, Dan Strutischi, Ciprian Bojescu, Constantin Hlușneac, Constantin Ungureanu-Box, caricaturistul BOA, Vasile Anghel-Siminiuc, dr.Claudiu Cobuz, Gabriel Todică, frumoșii copilași Claudia Cobuz și Mădălina-Teodora Acibotăriță. Dacă am uitat să mulțumesc cuiva, vă rog să mă iertați!

  Informația suceveană nu a uitat de mândra natură, de faptul că pădurea din Bucovina este decimată de interesele politicienilor mediocrii, dornici de putere, de bani și umili în fața multinaționalelor. Niciodată nu am putut să lăs acea groapă de gunoi de pe Mestecăniș să se dezvolte și nu am înțeles cum un inginer silvic a fost pentru tăierea unui munte istoric, cum este Mestecănișul, iar în loc, cu bani europeni, să aducă gunoaie.

  Bucovina de Jos, cum am întitulat-o partea din Bucovina de la români, este un spațiu binecuvântat de Bunul Dumnezeu, unic prin multe, cum ar fi: mănăstiri, tradițiile strămoșești, oameni, diversitatea culturală, toate acestea merită promovate și iubite, iar Informația suceveană chiar a făcut acest lucru.

  Informația suceveană a făcut frumoasa vârstă de ….. 100 de numere care stau blând așezate în diferite biblioteci din România.

  La Mulți Ani, Informația suceveană! La Mulți Ani, colaboratorilor, cititorilor și cu Doamne ajută mergem mai departe!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.