LA MULȚI ANI, BUCOVINA! LA MULȚI ANI, BUCOVINENI!

  0
  166

  Astăzi, 28 noiembrie 2022, se împlinesc 104 de la Unirea Bucovinei cu Țara.

  Puterea unei națiuni se clădește, se așează, dăinuie, prin unire, prin inteligența conducătorilor dar și prin valorile ei. Toate însumate dau nașterea unui stat puternic, a unui stat trainic.

  Valorile bucovinene de la 28 noiembrie 1918 au fost românii, germanii și polonezii. Istoria a consemnat pe cei care au avut curajul de a vota pentru Unire. Ceilalți au devenit simple nume așezate la un moment dat pe o cruce, care de-a lungul timpului au dispărut.

  Noi, bucovinenii, nu avem dreptul să uităm numele celor care au spus ”noi, vrem Unirea cu Regatul României”. Iancu Flondor, Vladimir de Repta, Dionisie Bejan, Ion Nistor, Octavian Gheorghian, Radu Sbiera, Vasile Crăciun, Gheorghe Șandru, Vasile Marcu, Dimitrie Bucevschi, Gheorghe Voicu, Vasile Alboi-Șandru, Ion Candrea, Eudoxiu Hurmuzachi, Bazyli Duzinkiewikz, Emil Kaminski, Stanislaus Kwiatkowski, Wladislaw Pospiszil, Leopold Szweiger și Edmund Wicentowicz, sunt parte din istoria noastră, sunt parte din Unire (îmi cer scuze că nu i-am trecut pe toți cei care au semnat Declarația, voi cerceta mai mult ca să-i găsesc).

  Datoria noastră este de a avea grijă de ce-au înfăptuit alții, de Măria Sa, Tricolorul, Unire.

  La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, bucovineni!

  Dan Șarpe

  Imagine preluata de pe site vivafm

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.