Provocarea anului la români are legături strânse cu cel de-al doilea tur de scrutin de la prezidențialele din 8 decembrie 2024. Lasconi sau Georgescu? Asta-i întrebarea.
La doi pași de noi, în Ucraina, se moare din cauza unui război, în Orientul Mijlociu un popor întreg numit Palestina este masacrat de către un alt popor numit Israel. Lumea a luat-o razna! Lumea, din 2020, a început să iubească moartea, boala, trădarea. Lumea a uitat de Sfânta Familie, de credință, de dragoste, de iubirea dintre un bărbat și o femeie, de o competiție onestă. Sau măcar să le mimeze!
Astăzi, din nefericire, democrația românească este pusă la grea încercare. Nu din cauza alegerilor prezidențiale (oricum trec, iar noi, românii, încă nu avem puterea de a ne decide singuri viitorul. Și cred că nu am niciodată. Poate pe timpul dacilor. În rest, am fost supuși tot timpul, adică am plătit un tribut celor puternici), ci din cauza dezbinării și a urii care s-a instalat în sufletul nostru.
Dacă câștigă doamna Lasconi, știm sigur care este direcția României. Vom contribui cu mulți bani pentru războiul din Ucraina, chiar cu oameni adică cu trupe, vom accepta „dragostea modernistă”, o iubirea eternă dintre persoanele de același sex, asta așa la „prima strigare”.
Dacă câștigă domnul Georgescu, după spusele intelectualilor de la USR cruce PNL iarăși cruce UDMR vom merge spre ruși. Mai departe ce se va întâmpla încă nu știm din simplul motiv că nu ne-au detaliat intelectualii de la partidele mai sus amintite. Cu permisiunea lor și a doamnei Lasconi, voi face un exercițiu de imaginație cum va arăta viața cu rușii. Probabil că dacă vor câștiga război din Ucraina, rușii ne vor da restul din Bucovina, Basarabia și ceea a mai aparținut României Mari. Vom învăța limba rusă din nou la
școală, vom construi fabrici și uzine, vor dispărea multinaționale din România și vom avea parte de utilități mult mai ieftine. Asta îmi imaginez că va fi. Dacă D-voastră aveți alte viziune de dezvoltare, vă rog să le spuneți.
Din tot ceea ce am expus până acum, sigur două concluzii reale le pot spune:
1. România nu are încă puterea de a-și decide singură politica internă și cea externă.
2. Într-o săptămână, un câștigător tot vom avea, dar măcar să deținem mândria de a îl alege noi, ci nu cei de la Bruxelles, Moscova sau Washington.
Dan Șarpe