Liberalii și trecerile de pietoni

  0
  138

  Am citit o știre prin care un consilier județean din PNL Suceava, fost primar de municipiul, mai exact din Vatra Dornei, critică dur comportamentul pietonilor. Mai ales pe cei tineri care trec prin zonele marcate, cu căștile la ureche, fără să le ofere prioritate mașinilor, fără să fie atenți, iar acest lucru duce la un număr ridicat de accidente. Ba mai mult, fostul primar de Vatra Dornei ne povestește că sunt foarte multe treceri de pietoni, și dă ca exemplu cele din orașele Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, unde zebrele sunt din 20 în 20 de metri (îmi pare mie sau domnul liberal îi dorește pe pietoni cu aripi?)

  Domnule consilier Ioan Moraru, nu amintește nimic de greșelile șoferilor care cu un ochi la telefon, unul la gagici, cu o mână după țigări, trec în mare viteză prin localitățile județului, mai ales prin zonele marcate, fără să schițeze vreun gest de reținere sau atenție.

  Domnul liberal, cu două mandate de primar, nu spune nimic de educația unor șoferi, de superficialitate de care dă dovadă un segment din șoferi sau de tupeul nesimțit al unor șoferi care nu sunt sancționați de către cei care veghează asupra legii (atenție, sunt conducători auto cu bun simț, respect, atenție și calm).

  Domnul Moraru uită că putea face ceva mai mult pentru pietoni, pentru protectia lor, de ani de zile de când face politică. Îi amintesc că are 27 de ani de politică și deține o mai multă înțelepciune decât un copil de 12,13 ani care traversează strada cu căștile la ureche.

  Educația în trafic, domnule consilier județean, se face la toată lumea, iar mașina este condusă tot de către un om (care este pieton) și are frâne, volan, dar dacă șoferul respectiv nu vrea să reducă viteza, îi scoți pe cei care verifică circulația la lucru permanent, pentru a echilibra adevărul sau folosești camere video de unde poți controla traficul.

  Îi mai spun domnului Moraru că primăriile de munte, adică municipiile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, sunt conduse de ani buni de zile de către colegii dumnealui, adică de liberali, iar la o ședință de partid sau CJ poate rezolva mult mai multe probleme, dacă se vrea, fără a jicni tineri.

  Dan Șarpe

  p.s. când te pune șeful să vorbești, mai faci greșeli.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.