Liberalizarea prețului la energie electrică nu-i bună

  0
  347

  Liberalizarea prețului la energie electrică nu-i a bună pentru noi, românii.

  Prețul energiei a explodat enorm de mult în ultima perioadă de timp, iar dacă comparăm facturile de acum 2, 3 ani în urmă observăm că plătim de câteva ori în plus. Practic o factură dintr-o lună de iarnă echivalează astăzi cu o factură dintr-o lună de vară. Ba mai mult, înainte se factura energia electrică la 60 de zile, dar ușor, ușor s-a redus perioada la 45 de zile și s-a apropiat la o lună, dar valoarea facturilor a rămas cam la fel, cu alte cuvinte timpul de facturare s-a diminuat, iar suma nu.

  Astăzi, am văzut pe pagina unui prieten o știre care m-a cutremurat. După liberalizare plătim cea mai scumpă energie electrică din toată UE, cu alte cuvinte kilowatul de România este cel mai scump din toată Europa, dar salariul de România este jos de tot. O anomalie pe care eu nu o înțeleg.

  Deci, repet: un neamț plătește 50 de euro pe lună la curent, dar are un salariu care depășește 2000 de euro, iar un român care plătește tot 50 de euro pe lună energia electrică are un salariu care se învârte în jurul sumei de 400 de euro. Ochiometric se vede o diferență uriașă, de vreo 5 ori, ca să nu mai spun că un megawat (1000 de kilowați) în Germania este de 72 de euro iar în România de 161 de euro, deci tată, începe să te doară mintea.

  Sunt sătul de explicații de rahat, precum că trebuie să ne aliniem la prețurile Europei, le-am depășit și pe ălea, chiar le-am dublat, dar salariile devin tot mai scumpe și mai mici.

  Am dorit o piață liberă la energie ci nu una controlat, iaca avem găuri mari în buzunar.

  Stai, că vine îndată și gazul, doar se apropie frigul!

  Și uite așa, muncim pentru utilități, iar costul liberalizării ne duce la sapă de lemn.

  Să mai vină Cîțu să ne spune ce viață frumoasă avem, batem toată Europa în creșeterea economică.

  Ești prea penibil cu calculele matale, domnule Cîțu!

  Poză preluată de pe opcom.ro

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.