Lipsa educației

  0
  644

  Toată răutatea care se produce în România pleacă de la educație și respect.

  Astăzi, vreau să vorbesc de educație.

  ”De fiecare dată cand închizi o scoala, va trebui să construiești o închisoare. Ceea ce câstigi pe o parte, vei pierde pe cealaltă.” (Mark Twain)

  Acest citat reflectă o dură realitate care începe să se potrivească și în țara noastră.

  Politicienii noștri de mucava, sfătuiți de ”oamenii de bine” din afară, ne-au distrus ușor, ușor, în 30 de ani, o mare parte din educație. A fost o chestiune premeditată, iar acest lucru se vede cel mai bine astăzi.

  Cu toții suntem de acord că o națiune se clădește prin educație, chiar actualul Președinte al României a demarat, teoretic doar, un proiect intitulat ”România educată”, în schimb în realitate domnul profesor-președinte nu face nimic.

  Când s-au desființat școlile profesionale, nu am ripostat prea tare, dar astăzi se vedem cât alergăm după un zidar bun, după un electrician care știe meserie, după un tâmplar priceput, iar lista continuă.

  Știința meseriei nu se mai practică în școală, nu mai avem profesori care să ne ducă pe acest palier, iar drumul către pricepere este deja blocat.

  România plânge după un polițist capabil, care să facă față răufăcătorilor, România are nevoie de polițiști care cunosc meserie și își respectă cetățenii cinstiți nu pe infractori, cum românii au nevoie de medici adevărați, nu ridicători de leafă.

  Lipsa educație se vede peste tot, în trafic, la muncă, simți că ceva s-a rupt, regreți după ceva care s-a pierdut, dar nu poți să repari acel ceva și suferi.

  Suferința care ne apasă din cauza educație va mai dura, ea se pote remedia doar dacă se produce o schimbare masivă pe plan național, dar mai ales internațional.

  Noi, ca națiune, nu suntem capabili să ne construim un viitor în educație, să construim un model european pe acest palier, ci doar să punem în practică ceea ce primim ca dispoziție, deci suntem buni executanți.

  Școala dintotdeauna a ridicat națiuni, a făcut traiul mai bun, iar lipsa ei te risipește și ne duce în jos.

  Școala este prima treaptă în viață.

  ”Citește! Numai citind mereu creierul tău va deveni un laborator nesfârșit de idei și imagini”. (Mihai Eminescu)

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.