Lume, lume, soro lume…

  0
  823

  de Dn Strutinschi

  Ceea ce se întamplă în lumea largă ne privește și ne influențează (satul global al lui Alvin Toffler) dar nu face raiting pentru mass media locală, precum Ana Maria Prodan sau alte vedete ale momentului. Încerc să vă arăt câteva lucruri importante și din perspectiva românească.

              Putin se înarmează ca Stalin sau Brejnev! Și cheltuie în neștire! Cu resursele lor rușii ar trăi ca elvețienii, dacă ar avea altă conducere. Dar impresionează prin ceva; ce parade militare frumoase fac!  Se aude de la Tv zăngănitul medaliilor celor ce participă. În consecință, românii      i-au intrecut pe rusi  la PIB/cap locuitor; oare și la numărul de generali ??

              Biden vrea sa candideze din nou în 2024, când va avea 82 anișori iar la sfârșitul mandatului –  86. Peste tot în lume cheltuielile Președenției sunt acoperite, indiferite procente, prin alocări bugetare. Sunt curios dacă cheltuielile cu achizitionarea de pampers sunt decontate de la buget pentru cei în funcție în SUA. Nu ar fi nimerit ca D-l Iliescu să afle de intențiile D-lui Biden.

              Președintele Chinei, Xi, și Partidul Comunist Chinez au îngropat democrația în Hong Kong, obligând prin lege să poată candida la Parlamentul local doar “patrioți”, adică membrii de partid. Opozitia a dispărut, fiind în pușcărie sau exil. Acționează rapid, și nu “pas cu pas” ca Johanis care ar vrea dispariția PSD sau USD, dar îl împiedică apartenența la UE și NATO. Au dreptate. La ce bun atâta democrație, cui folosește?  Să vină AUR și vom învăța rusa cântând sau mandarina (chineza) scandând ca în Piața Tiananmen !

              Erdogan îngroapa Turcia prin măsuri economico-financiare aberante. Schimbă miniștrii finanțelor, guvernatorul BN și se pronunță și acționează în toate domeniile, ca Ceaușescu. Este foarte harnic și priceput! Să te ferească Domnul de prostul harnic! Altfel este “pas cu pas” și încet și negândit.

              Revolta din Kazahstan este lupta dintre actualul președinte (Tokaiev) și fostul                             (Nazarbaiev), fiecare cu camarila lui ! De murit, mor proștii fapt ce îmi amintește de 1989. Oare de ce mi-a venit asta în minte? Învinsul Nazarbaiev și-a trimis familia la Londra, cu aproape 800 mil euro declarați oficial, că de restul… Dacă Ceaușescu era mai isteț și pleca (Iran, Libia, Cuba, etc,) beneficia și el de “economiile” Securității și nu generalii de armata, securiștii de vârf, patronii Tv! Unde nu-i cap…, ca asa zice românul.

              Nu știu după ce criterii sunt promovați funcționarii care activează la UE, cu excepția celor din partea României! Cei din partea României trebuie să scrie un MCV anti românesc, să blocheze aderarea la Schengen și să servească pe cei ce ne vor în genunchi. Dar cei ce vor să anuleze Crăciunul promovează homosexualitatea, vor disoluția statelor, “resetarea Europei” pe cine reprezintă și cine i-a trimis? Sunt cretini (puțin poate da), nu au treabă pentru ca sunt prea mulți sau vor scandal între statele UE (vezi Brexit la comandă și în avantajul Estului)! Iar noi îi urmăm “pas cu pas”, votând în Parlamentul European toate inepțiile (căsătoriile dintre gay, fără încălzire cu lemne în 2 ani, etc.)! Cine sunt totuși funcționarii români la Bruxelles, nume și prenume? La acest subiect nu pot face glume.

  Dan Strutinschi

  Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.