Toate municipiile reședință de județ din România au un centru istoric. Din nefericire municipiul Suceava este lipsit de o asemenea onoarea!
Putea fi ceva amenajat (centrul istoric) în perioada cât s-a construit parcarea subterană, dar domnul Ursu a avut grijă să nu se întâmple așa ceva.
Bine, istoria veche a orașului Suceava a fost efectiv ștearsă de către comuniști, iar în perioada PDL gramul palpabil redus de istorie a fost coborât sub zero. Amintesc de acele ruine, de lângă sediul E-ON, descoperite în timpul săpăturilor făcute pentru parcarea subterană (în perioada de dezastru PDL) și care au primit „descărcare istorică” de la domnul….Ursu. Nu-l condam pe dumnealui pentru o asemenea eroare! Dacă nu accepta, îl schimbau pdl-iștii și semna altul (la fel cum au făcut cu avizele necesare groapei de gunoi de pe Mestecăniș).
Municipiul Suceava are o istorie frumoasă, dar ascunsă, exact după cum le dictează interesele unor politicieni sau a șefilor de biserică.
Biserica Mirăuți, este „dosită de privilegii” de IPS Calinic, nici măcar moaștele Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava nu mai trec prin zonă, cu toate că Mirăuți i-a fost „loc de închinare”.
Zona Centrală, partea „veche” a Sucevei, a fost uitată de domnul Ion Lungu pentru că nu-i aduce voturi, așa cum face Burdujeni.
În Zona Armenească casele vechi au fost lăsate să se distrugă, iar în loc încep să apară blocuri.
Asta e! Municipiul Suceava are istorie pe hârtie, iar în rest apar blocuri, care nu-i așa, aduc bani și voturi. Să vă mai spun ceva: nici primarul municipiului Suceava, nici președintele CJ Suceava nu au habar de istorie, dar nici cei care se ocupă de cultură plus istorie din județul Suceava nu prea vrea să-i învețe!
Rădăuți are un centru vechi, nu mai spun de Fălticeni (dar atenție, domnul Coman a distrus o parte din străzile vechi pavate și case cu o istorie frumoasă, iar dacă „va ține acest ritm” Fălticeni tinde să ajungă un orășel palid) sau Câmpulung Moldovenesc ori Vatra Dornei (să vedeți ce centrul vechi are orașul Dorohoi!).
Dan Șarpe