Municipiul Suceava poate arăta sclipitor

  0
  141

  În fiecare zi când mă îndrept de la muncă spre casă, admir o parte din municipiul Suceava. Am un traseu banal: de la spital și până în zona Mirăuți.

  Puțin cenușiu, municipiul Suceava este veșnic animat de traficul rutier care îți consumă o parte din energie, posibil și din sănătate.

  Simt, de multe ori, că vreau să văd ceva mai luminat, mai arătos și mă întreb de ce nu se poate?

  În municipiul Suceava funcționează o universitate, avem Uniunea Artiștilor Plastici, un Centru Cultural Bucovina, avem scriitori, ziariști, avem arhitecți buni, dar orașul tot cenușiu este.

  Ceva nu funcționează, ceva ne ține pe loc! Bine, veți spune că primarul, consiliului local sau președintele Consiliului Județean sunt principalii vinovați, dar totuși sunt mulți profesioniști care au dreptul să spună, să facă ceva pentru a aduce mai multă culoare și bucurie Sucevei.

  Mă gândeam că domnul Primar Lungu poate invita, la o ședință de consiliu local, un profesor de la silvic, un pictor, un sculptor, un arhitect și să-i roage să aducă în fața consilierilor un proiect care schimbă fața municipiul.

  Sunt nume celebre care locuiesc în municipiul Suceava, oamenii sclipitori care au făcut ceva în viața lor, iar dacă sunt chemați pentru a ne prezenta o parte din cunoștințele lor sunt convins că vor răspunde afirmativ.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.