Ne mor românii în războiul din Ucraina, iar politicienii noștri nu vor să-i protejeze

  0
  183

  La nicio zvârlitură de bâț de Suceava, se duce un război unde mor tineri care meritau să se bucure de iubire, de mult amor, de copii, de nepoți, de o gură de țuică, cu alte cuvinte de multe realizări ale unei vieți normale.

  La nicio zvârlitură de bâț de Suceava, ne mor mulți tineri români într-un război care nu este al lor. Judecați-mă cum vreți, dar într-un secol unde se promovează frumosul, unde se discută, se lucrează cu inteligență artificială, nu mă gândeam că Europa va mai fi martoră la un război de lungă durată. Și pentru ce?

  Suceava fiind un județ vecin cu Ucraina, având o parte din Bucovina în Ucraina, citind presa română din Ucraina, discutând cu oameni din Ucraina, am ajuns la trista concluzie că tinerii români sunt vânați de serviciile din Ucraina pentru a fi trimiși în prima linie unde se spune că media de viață este atât de scurtă încât nu mai apuci dimineața.

  Ba mai mult, pe lângă faptul că jertfa românească este uriașă în Ucraina, autoritățile din această țară le mai pun și legi care să le limiteze drepturile. Reducerea numărului de școli cu profil românesc, izolarea sau anihilarea bisericilor unde se vorbește în limba română, fără străzi (unde majoritatea sunt români) cu nume românești, iar ca totul să fie sub demnitatea umană, sub logica unui stat european, în cimitirul din Cernăuți unde sunt îngropați românii, vor fi scoase la licitație o parte din mormintele acestora.

  Capacitatea de reacție a politicienilor din România, aici mă refer la Președinte, Ministrul de Externe, este una inexistentă, iar din acest motiv Ucraina profită și reduce, cât poate, numărul de români din țara sa, trimițându-i în prima linie. Practic guvernul de la Kiev face ce știe mai bine: anulează viitorul comunității de români.

  Mitropolitul Longhin Jar din Ucraina a fost de multe ori hăituit de către serviciile secrete ucrainene pe motivul imaginar că face campaniei rușilor, dar lucrurile stau invers, șeful Bisericii condamnă clar războiul și pe pe Putin. Ba mai mult, a făcut numeroase donații pentru front, are grijă de sute de copii nevoiași, dar când argații lui Zelenski, mai bine spus staliniștii moderni din subordinea acestuia, atei la bază, au poruncă să distrugă tot ce-i românesc, atunci o fac cu o plăcere sadică.

  Soarta românilor din Ucraina este una dură, iar dacă nu intrevine Guvernul României, Președintele României pentru a-i apăra, se va produce un genocid venit din partea Ucraineni, dar ascus bine de tot după un război.

  Statul român le-a pus la dispoziției ucrainenilor, masă, casă, bani, protecție, emisiuni tv în limba acestora, învățământ, sănătate gratuită, iar răsplata Ucrainei este una pe invers, ceea ce ne arată, a nu știu câta oară că politicienii din Ucraina (atenție nu întregul popor) nu sunt încă demni de Europa, ci doar urmașii de bază a lui Stalin.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.