Nu mai am încredere în sondajele de opinie

  0
  190

  Sondanjele de opinie din ziua de astăzi sunt lipsite de încredere.

  E ca și cum ai bea apă și te îmbeți. Cândva reprezenta un sistem de măsurare a realității și puteai să te bazezi pe ele, dar neîncrederea în casele de sondare, în munca lor, a crescut de prin 2012. Să ne aducem aminte la alegerile din 2020 când AUR nu era acreditat să intre în parlament, ProRomânia depășea lejer 5%, etc, etc, iar la final rezultatele au fost total schimbate.

  Bine, proprietarii firmelor care execută la comadă sondajele de opinie, niciodată nu vor recunoaște greșelile făcute, merg pe marja de eroare de plus-minus 5%, ceea ce, fie vorba între noi, este enorm de mult, face diferența într-o guvernare.

  Am participat, până în 2000, la realizarea de sondaje de opinie și pot spune că dacă mergeai la un drum cu oameni de calitate, muncitori, obțineai rezultate. În schimb dacă alegeai banul în detrimentul seriozității, perdeai contactul cu realitatea.

  Zilele acestea am văzut un sondaj de opinie pentru Suceava, care din punctul meu de vedere nu este nici măcar semiprofesionist realizat.

  În schimb, în interiorul sondajului de opinie am zărit un nume care și acuma provoacă frică, și anume Vasile Rîmbu. El este singurul care, în momentul de față, poate să-l bată de departe pe Gheorghe Flutur sau Ion Lungu, dar din nefericire mai este puțin controlabil (nu intru în amănute din ce cauză, voi explica asta într-un alt material). Până în 2024 mai este mult timp și cine știe ce surprize ne mai oferă viitorul.

  Mai amintesc ceva, una din cele mai mari realizări marca Rîmbu este ambulatoriu spitalului. Nicio instituție privată sau de stat, repet niciuna, inclusiv BOR, nu au reușit, după 22 Decembrie 1989, să construiască ceva util într-un timp foarte scurt, respectiv 10 luni, cum a făcut Rîmbu cu ambulatoriul spitalului.

  Să revenim la acel sondaj legat de Suceava. În orice sondaj de opinie, dacă vrei să manevrezi ceva, folosește în mod evident anumite nume sau partide, dar atenției pierzi contactul cu realitatea. De exemplu, dacă comand un sondaj unde mă trec eu, plus alte nume ce-mi trec prin minte, voi câștiga sau măcar mă duc pe podium.

  Îmi dorec ca cineva să facă un sondaj de opinie serios pentru Suceava și să trecem la treabă, să ridicăm zona, dar nu prea ai cu cine lucra, societatea civilă este divizată și mulți preferă individualismul în detrimentul echipei.

  În final, din acel sondaj de opinie pot trage o concluzie: (din două tururi de scrutin sau nu) cei care se cred că au moștenit Suceava pot fi schimbați.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.