O facultate uriașă făcută după o gândire de doi bani

  0
  267

  Domnul Valentin Popa, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, vrea cu orice preț să smulgă o bucată de teren al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru a-și etala mușchii, mai exact pentru a face Facultatea de Medicină. Atenție, la nici trei kilometri de oraș, USV deține 10 hectare de teren unde poate construi 3 facultăți, 4 parcări, 5 cămine etc, etc, etc.

  Domnul profesor Popa ne mai spune că în 3 ani se va finaliza proiectarea și execuția facultății.

  Domnul profesor Popa nu amintește de fel de acel teren de 10 hectare. Știe dumnealui ce știe! Pământul-i scump și căutat.

  Zona unde se afla spitalul județean, ambulanța, universitatea este una îmbâcsită din punct de vedere al circulației, iar după ce mai plantezi o facultate, o faci și mai aglomerată.

  Se pare că domnul rector iubește gazele de eșapament, aerul viciat și vrea că viitorii medici să fie căliți pe acest segment.

  Încă mai cred că în țara asta mai avem instituții ce vor înțelege situația creată de construirea unei facultăți pe terenul unui spital și vor reglementa povestea sediului Facultății de Medicină.

  O asemenea facultate nu o faci doar pentru o perioadă scurtă sau cât timp cineva este rector ori președinte de consiliu județean, ea trebuie gândită să funcționeze zeci dacă nu chiar sute de ani.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.