Oameni de onoare, oameni de valoare(VI)

  0
  154

  Sănătatea! Când vorbim de sănătate, întodeauna suntem într-o zonă foarte sensibilă.

  Oamenii de principiu când au parte de o boală sunt dispuși la orice sacrificiu. De aceea sănătate nu are un preț anume!

  ”Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea”, spunea Hipocrate, unul dintre cei mai vestiți medici din Grecia antică. Și mare dreptate are!

  Vreau să vorbesc, mai departe, despre sănătatea suceveană.

  Sănătatea suceveană, în ultimii ani, a crescut, s-a dezvoltat foarte frumos, pe multe plaiere, ca un adevărat Făt-Frumos.

  Cu toții, am văzut cum s-au produs modificări pozitive la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava (fost spital județean) atât pe latura de construcții, de investiții, cât și partea umană.

  Spitalul sucevean a avut parte de modernizări uriașe în ultimii 14 ani, s-a tranformat, dotat destul de bine.

  Sănătatea suceveană a urcat, de mai bine de un deceniu, multe trepte ca și specializări. Ne-au venit profesioniști. Și credeți-mă că știu ce afirm!

  Bineînțeles că mai sunt și răutăți venite din zona unui public care critică tot ”ce mișcă sau nu de la un spital” cu toate că o parte dintre ei nu au contribuit în viața lor cu un leu la bugetul sănătății, dar au anumite pretenții care merg de limita unei legi scrise sau nescrise. Ba mai mult, când trec pragul spitalului își vorbesc urât sau înjură.

  Cine a stat în ultima perioadă internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu cred că se poate plânge de calitatea mâncării. Meniul de la spital este unul bun și gustos.

  De asemenea, nu cred că un pacient internat mai poate să afirme că își cumpără tratamentul sau materiale sanitare. Întotdeauna la externare poate să vadă, negru pe alb, prin ce a trecut și cu ce a fost tratat, iar dacă cineva afirmă că nu am dreptate, minte.

  Valoarea unei unități sanitare întodeauna este dat de personalul medical. Pot să deții, ca spital, cel mai performant aparat medical, dacă nu ai omul care să-l folosească atunci nu ai făcut nicio treabă.

  Bună parte din personalul medical de la Spitalul Clinic Județean de Urgență !”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava face parte din categoria oameni de onoare, oameni de valoare.

  Vorba zboară când un medic este bun!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.