Olanda, portul Constanța și Schengen

  0
  208

  Premierul Olandei, domnul Mark Rutte, ne va vizita țara cât de curând.

  Asta, spun unii, pentru a ne ajuta să intrăm în Spațiu Schengen, iar alții pun prezența premierului Rutte legată de semnarea unor contracte, în schimb eu spun că această deplasare, a șeful guvernului din Olanda, este pentru a ne cere două lucuri în schimbul susținerii României la Spațiul Schengen: portul Constanța și sprijinul guvernului pentru grup LGBT.

  Olanda își dorește să pună stăpânire pe portul din Constanța de ani buni de zile. Sunt cunoscute intervențiile ambasadorului olandez de la București pentru a reuși acest lucru. Cine deține controlul portului Constanța are mâna pusă pe o parte din Europa, mai ales în momentul de față când este război în Ucraina, iar mare parte din mărfuri trazintează portul Constanța. Să nu uităm că portul aduce profituri între 2-4 miliarde de euro pe an.

  Majoritatea românilor încă nu sunt pregătiți pentru a susține grupul LGBT, în schimb la nivel european se pune o mare bază pe ei, inclusiv Prim Ministrul Olandei se luptă pentru drepturile acestora.

  Niciun politician din România nu va sprijini asemenea grupuri. Știe că nu va avea reușită, iar cariera lui politică apune repede, în schimb Portul Constanța, la gândirea politică de tip iohanesistă care este coordonatoare momentan, se va putea duce, din nefericire, spre Olanda, dacă nu deja s-a hotărît acest lucru.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.