Pădure, mândră pădure

  0
  218

  Suceava este cel mai împădurit județ din România.

  După cum arată statisticile, peste jumătate din el, este acoperit cu pădure. Ba mai mult, Bucovina, înseamnă „țara fagilor”, iar acest lucru spune mult.

  Având o asemenea bogăție, în jurul ei, repede au venit și hoții de lemn. Aceștia puteau fi opriți, dar a intervenit politicul pentru a-i apăra și de aici au venit marile nenorociri.

  Când vezi mulți primari din zona de munte că au afaceri cu lemnul sau pădurari care prin rudele lor fac învârteli cu lemnul, înțelegi repede cum stă treaba. Mergi numai în perimetrele Moldovița, Vatra Moldoviței, Putna și vei înțelege multe.

  Degeaba la DS, poliție, Garda Forestieră mai întâlnești oameni cinstiți care vor să apere pădurea, totul se prăbușește când din spate vine politicianul dâmbovițian sau cel din zona Bruxelles și îți schimbă planurile, îți dă dispoziție să razi pădurile, iar daca nu accepți, repede ești înlocuit.

  Degeaba activiștii arată fărădelegile săvârșite în pădure, că din lateral apare o familie politică, cum este la Suceava familia Flutur Stan și anulează totul.

  Nici votul nu-i mai schimbă pe măcelarii de pădure din zona politicului. Banii, tonele de bani, i-au făcut diavoli pe mulți și atunci te întrebi: ce poți să mai faci? Te rogi, dar stai, că șeful bisericii din Bucovina îi premiază tot pe cei care fură pădurea!

  Oricum, lupta pentru a salva mândrele păduri nu trebuie lăsată. Merită să faci acest bine, chiar dacă pe unii politicieni îi deranjează.

  PNL+PSD+UDMR+Cotroceni+Bruxelles cu toții au acceptat ca pădurea să fie furată.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.