Partidul minte…minte! Minte luminată

  0
  685

  de Dan Strutinschi

  Evenimentele din ultimul timp din viata politică autohtonă, răsturnările neașteptate de opțiuni mă determină, și probabil și pe dumneavoastră, să ne punem întrebarea dacă liderii partidelor ne mint.

              Nu ne mint partidele și liderii lor. Sunt întelepți, dar neînteleși de popor. Noi suntem cei inculți și ingrați pentru că nu le acordăm încrederea totală pe care o merită. Alianța stânga-dreapta, de neconceput acum două luni, face actuala temere a seniorului Coposu care spunea: ” Blestemul României este să avem FSN și la stânga și la dreapta”; cele trei partide “istorice” PNL, PNT, și PSDR-Cunescu nu mai sunt. FSN stânga-dreapta, la care se adauga balamalele create de servicii pentru diversificare și apartenență democratică ( APR, PMP, USR, UNPR, etc.) au dominat scena politică în totalitate după anul 2000. Ar fi de râs, dacă nu-i de plâns, când vedem cum am fost manipulați.  În 1990 s-au înscris 247 de partide. Aplicând legea lui Murphy : “Dacă nu-i convingi, zăpăcește-i!”

              Partidele noi sunt mai agresive (OK) și au impus moda și celor vechi. Se mizează pe incultura politica (pentru mulți partidul-stat e ok). Aș completa sloganul USR: fără hoție, mizăm pe prostie. În fotbal se mizează pe greșeala adversarilor, în politica românească –pe prostia lor.  Succes garantat pentru proiecte, viziuni, intenții, ce sunt clamate intens, deși nu au nici o șansă de realizare.

              Ca în toate domeniile suntem sclavii “fabricării de dorințe”, crearii foamei de produs. Se schimbă partidele vechi cu altele la modă, cu lideri nu mai buni, ci cu o spoială occidentală ce ne păcălesc cu integrare în lumea vestică. Suntem la moda, dar și manipulați mai abitir și fără scrupule de noii aparuți în viața politică. Suntem veseli și fericiți pentru noile opțiuni.

              Ca vechi liberal asist la o “evoluție” a PNL-ului până sub 15%, destrămarea sa și menținerea lui în interesul public doar prin primari, cei mai mulți de valoare. Mă întreb și vă întreb ce ar spune Câmpeanu, Amedeo Lăzărescu, Quintus nemaivorbind de Brătieni de actuala prestație a liberalilor ce au ramas blocați în a acuza Dragnea și Viorica. Personal nu recunosc partidul din care am facut parte.

              Legat de titlu, e valabilă o data în plus zicerea lui Voltaire: “Politica a apărut când cel fără scrupule l-a întâlnit pe cel fără discernământ”. Vă întreb cine e fără scrupule și cine fără discernământ dintre politician și votant.

  Dan Strutinschi

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.