Partidul Verde filiala județeană Suceava

  0
  234

  despre statistici și realitatea

  Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că unele instituții din România ori din afară care au ca scop anumite măsurători ale calității vieții noastre sau legate de partea financiară, adică fac statistici, sunt conectate la o altă rețea de existență și realitate.

  Este inadmisibil să spui că România are o creștere economică în 2021, cea mai mare din Europa, iar în realitate când îți faci plinul la o mașină mică dai cu 50 de lei mai mult față de acum un an sau când vezi că pâinea este mai scumpă ori prețul este la fel, dar gramajul mai mic? Unde este creșterea?

  Cea mai frumoasă statistică este la media de viață, cică a crescut în România și putem mării pragul pensionării, dar în realitate vezi că se moare la o vârstă tânără, în jur de 50-55 de ani. Foarte puțini români mai apucă vârsta pensionării, bine categoria cea mai avatajoasă, ca și vârstă de pensionare, este pe zona de servicii, a statului de forță, unde se iese la pensie după ce treci puțin peste 42-43 de ani.

  Se pare că aceste instituții de statistică sunt în slujba guvernului și mint controlat pentru a rezolva unele chestiuni politici, nu pentru a susține o realitate.

  Este foarte ușor, ca stat, să faci împrumuturi de miliarde de euro, când în spate ai statistici false sau trucate, poți să-ți vinzi țara și poporul foarte repede sau să ridici vârsta de pensionare pe baza unei informări greșite.

  Statistica reală o faci când mergi prin orașe, sate, târguri, la magazine sau când te uiți pe chipurile românilor care sunt, pe zi ce trece, mai posomorâte și triste.

  Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

  Filiala jud. Suceava

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.