PNL, guvernarea și congresul

  0
  524

  De 31 de ani și o bucățică, de la reînființarea Partidului Național Liberal, nu am văzut o luptă mai dură legată de câștigarea șefiei partidului așa cum este acum.

  Se fac noi prietenii, se schimbă regulile în timpul jocului, se toarnă unul pe altul, se promit funcții importante, se fac împrumuturi pentru a se cumpăra favoruri de la primari și peședinți de CJ, toate acestea te face să crezi că funcția de președinte al PNL este similară cu cea a unui președinte de stat sau de bancher, cu alte cuvinte dacă ai pus mâna pe funcția de președinte PNL în 2021 ajungi un mare sfânt în calendarele ortodoxe, Sfântul Președinte PNL, uitând cu totul de guvernare, uitând de faptul că pe lângă ei, în România, mai sunt și alți români.

  Actuala componență a Partidului Național Liberal s-a distanțat enorm de mult de principiile liberale, de cei care au scris Istoria României, adică au înfăptuit Reîntregirea Neamului și modernizarea țării. Mulți dintre miniliberali par ca un fel de cămătari, își dă ceva, dar cu împrumut și cu dobândă, se vede că provin din PDL și au făcut școala cu Traian Băsescu și Emil Boc.

  În momentul de față, să fii liberal, nu-i mare lucru, completezi o cerere, probabil aștepți o aprobare, după care plătești o cotizație, respecți un statut, în schimb să ajungi pe lista de delegați la congresul din 2021 e o mare realizare, una demnă de intrat în istorie, iar dacă nu corespunzi șablonului pus de către președintele de filială județeană, atunci nu faci parte din acei 5000 de reprezentanți oricâd de bun ai fii ca liberal.  

  La școală am învățat că un lider, un conducător, trebuie ales din cei mai buni și să aibă mai multe calități, adică de organizare, lucru în echipă, să fie inteligent, să-și aleagă cu înțelepciune asistenții. Ceea ce văd la PNL astăzi și în general la clasa politică actuală, conducătorul se extrage din categoria celor mai umili, supuși intereselor externe, lipsiți de inteligență politică, mai în glumă, mai în serios, trebuie să arate exat ca un fanariot, modern, din secolul XXI.

  Bibliotecile sunt pline cu legi aducătoare de bine și belșug făcute de statele cu adevărat avanasate, care au trecut prin diferite etape de dezvoltare, dar care astăzi au un nivel de trai de top, adică Danemarca, Finlanda, Austria, Franța, Germania, iar singur lucru pe care poate să facă un liberal adevărat, dacă ne vrea binele, este de a le traduce și a le pune în aplicare, bine trecute prin Palament.

  Faptul că liberalii de astăzi, împreună cu USR cruce, tot dau vina pe PSD atunci când sunt întrebați de realizărilor lor, arată că politica pe care o fac ei este una infantilă, lipsită de maturitate și adevăr, iar care într-un final ne distanțează pe zi ce trece de un trai mai bun și mai decent.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.