Poate profesorii vor trezi România

  0
  133

  Greva firească și normală a profesorilor din România (poate vor urma și alte categori sociale), dacă va mai dura mult va „scutura” bine de tot actuala nulitate politică.

  În primul rând le vor strica socotelile electorale plus combinațiile și pomenile electorale de la anul. Bani sunt în România, dacă statul român își permite să oferea câte 2000 de lei pe lună unui ucrainean bogat pentru ca acesta să-și plătească chiria, dacă își permite mărirea salariilor primarilor și președinților de consilii județene, dacă își permite să mărească aparatul bugetar politic de la centrul într-o perioadă când calculatorul este la putere, dacă își permite să mărească indemnizațiile la parlamentari, dacă-și permite să plătească și pensii și salarii la zeci de mii de „persoane de neînlocuit”, dacă își permite să împrumute bani cu dobânzi mai mari de 2-3 ori decât media europeană, în fine dacă-și permite să plătească luxul a mii de nulități politice, atunci statul are bani, dar nu-i vrea să-i „pună la bătaie”, mai ales învățământului.

  Această grevă trebuia mai de mult pornită, dar nu-i târziu nici acum!

  Politicienii noștri de mucava, în ultimii 20 de ani, au distrus învățământul românesc de performanță în mod voit, dar și la comandă. Ei știu că un popor mai slab la carte, este ușor de manevrat. Am ajuns ca doar 11 la sută din tineri să mai fie interesați de carte. Cu asemenea cifre ne ducem rău în spate, aproape de începutul secolului XX.

  România ca să-și revină trebuie să investească în învățământ undeva la minim 10 la sută din PIB. Nu 2,6 la mișto sau 3,4, tot la mișto! Sunt state din UE, cum este Estonia sau Elveția, care oferă învățământului 15 la sută din PIB.

  Greva profesorilor este semnalul cel mai bun al schimbării. Să nu vă gândiți că dacă greva va continua încă o lună de zile domnul Iohannis își va da demisia sau domnul Flutur, Stan, Rareș Bogdan, Aurescu, Ciolacu ori alte „lipitori politice” vor pleca din politica românească?! Nu! Asemenea personaje care se cred de „neînlocuit” se vor ține de scaunul puterii ca scaiul de oaie, dar își vor pierde din curajul politic. Ceea ce este o mare realizare!

  România se poate dezvolta cu un învățământ trainic și de calitate.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.