Politica românească, o rețetă după interes

  0
  907

  Din punctul meu de vedere politica actuală românească seamnă ca o înșurubare de interese personale și de grup neținând seama de necesitatea națiunii și de nevoile populației.

  Românii au trecut, de-a lungul anilor, prin multe neajunsuri și multe încercări pe care într-un final le-a învins, dar cu multe sacrifici.

  Am avut parte de ocupație turcă, tătară, austriacă, nemțească și rusească, iar mai nou multe națiuni din Europa vegheate de SUA combinate cu multinaționale, se hrănesc din munca noastră, asta datorită faptului că avem cei mai slabi politicieni din toate timpurile. Până și în perioada fanariotă tot mai găseai câte un mic patriot în gașca de conducători sau politicieni.

  Trebuie să recunoaștem, în ziua de astăzi nu se mai merge pe cuceriri de teritorii sau pe supuneri cu forța, politica corectă sau cea modernă te arde unde suferi cel mai mult, adică la bani. Nu ai bani, miroși a prost de la distanță, iar de aici derivă toate problemele.

  Credeți că Vladimir Putin dacă și-ar pune mintea cu țările vecine, adică cu cele foste comuniste, nu le-ar cuceri rapid cu tot cu prezența NATO? Ba da, cel puțin pe noi ne-ar desființa, ar pune chiar repede ghiara pe pământurile românești, ba chiar foarte repede, mai ales că noi nu mai avem armată, în schimb ne lăfăim în generali, iar prezența NATO este mult prea subțire ca să facă față unui tăvălug rusesc în forță. Pun pariu că americanii ar da puternic numai din gură și cam atât.

  Dacă politicienii români și mă refer la liderii politici care sunt la putere sau sunt în Parlament, ar adapta un alt discurs mult mai rațional, ci nu de pupat funduri europene, sunt convins că vom fi priviți ca națiune cu mult mai mult respect.

  Europenii au nevoie de români din două mari motive: sunt buni consumatori și bun executanți.

  Sunt curios când un președinte al România va vorbi de Întregirea Neamului și se va duce la Bruxelles unde va spune că Nordul Bucovinei sau Bucovina de Jos de când e lumea și pământul a fost a românilor, iar Basarabia e pământ românesc, măcar așa la un ceașcă de cafea.

  Până atunci politica românească este doar o rețetă după interes.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.