Politicienii sunt capabili ! Capabili de orice!!

  0
  278

  Subiectul mi-a fost sugerat de superbul “Pupat Piața Endependenței ” în “interes național” generat de colaborarea zisă de neconceput între PSD și PD (scuze – PNL). Alianțe stânga-dreapta se fac în Europa (Germania) ca și construcții guvernamentale între parteneri aparent incompatibili (Austria, Italia), dar noi avem un specific național, ca întotdeauna.

              Specificul național este dat de găsirea de “puncte comune” după jigniri, acuze de corupție, ironizarea prostiei adversarilor (Dăncilă, Turcan) și considerarea adversarului ca “răul absolut” și “dușmanul etern”.

              Aceasta alianță este considerată de pseudoanaliști, ce sunt majoritari în mass media ( sunt și analiști adevărați, dar nu au același aplomb și mai au și dileme) ce consideră mișcarea ca sfârșitul PNL-ului și blocarea creșterii PSD. Parțial adevărat !

              Forța și succesul unui partid în România sunt date de organizațiile locale, de numărul de primari și consilieri ce constituie coloana vertebrală a fiecărui partid. Ei sunt apreciați și votați de cetățeni și la îndemnul lor sunt votați și președintele și parlamentarii care prezintș un grad de încredere jalnic.

              Opoziția va crește ușor (USR-ul daca va fi activ în teritoriu, iar AUR va aduna nemultumiții ce reprezintă, de regulă, 20% în România, dar până acum o singură dată s-au concentrat pe un singur partid- România Mare.

              Experiența anterioară (USL, Ponta, Crin) ne-a demonstrat o guvernare mai bună decât cea actuală sau guvernul Cioloș. Guvernarea slabă nu este generate doar de o situație mult mai grea (pandemie, criza energetică, datorii în creștere, probleme sociale). Rezultatele guvernării din aceasta iarnă vor determina evoluția partidelor în perspectiva anului tuturor alegerilor – 2024.

              Ne intoarcem la componența guvernului, pe care o consider esențială! Sunt și posibili miniștri ok la cele trei partide ce pot scoate România din iarna ca după guvernările Văcăroiu sau Cioloș pe care le consider cele mai slabe; hotărâtori sunt miniștrii de la Finanțe, Economie, Transporturi, Dezvoltare, Fonduri Europene.

              Orice construcție este făcută de oameni. Calitatea lor determina succesul sau esecul! Succesul ar trebui sa fie interesul fiecărui partid sau om politic și per să depășească orgoliile personale.

              În concluzie, dracul nu e atât de negru, dar orgoliile de partid îl pot înnegri.

  Dan Strutinschi

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.