Politicienii ucraineni de mucava vor să distrugă Istoria Românilor din Cernăuți

  0
  176

  În BucPress, am citit astăzi un material prin care oficialitățile ucrainene din Cernăuți merg mai departe, cu o ură de nedescris, pe distrugerea Istorie Românilor, uitând de respect, de valori, de sprijinul actual acordat de români, practic ” marea familie politică a lui Zelenski” se cred niște zeități pure îmbrăcate în alb, făcând legea după bunul lor plac, dar cu gândul la UE.

  „Reprezentanții comunității românești din Ucraina au înaintat o petiție autorităților locale din Cernăuți prin care își exprimă îngrijorarea cu privire la soarta Capelei Mitropoliților Bucovinei din cimitirul vechi al orașului – un important monument istoric unde au fost reînhumați mai mulți ierarhi de seamă ai ținutului: episcopul Dositei Herescu, mitropoliții Teofil Bendella, Teoctist Blajevici, Silvestru Morariu Andrievici, Arcadii Ciupercovici, Vladimir de Repta, Ipolit Vorobchievici, Nectarie Cotlarciuc, potrivit Agenției de știri BucPress din Bucățică din materialul preluat de pe www.bucpress.eu
  BucPress pe Telegram – t.me/bucpress”

  Universul politic european s-a modificat în mod consistent, în ultimii 30 de ani, ceea ce a dus la o deschidere a culturii, a migrației, dar mai ales la o renunțarea a frontierelor. Se pare că majoritatea statelor din Europa, majoritatea europenilor, au acceptat acest lucru, excepție Ucraina. Nu știu de ce Ucraina nu a înțeles faptul că românii, ungurii, polonii, rușii sunt de secole acolo unde sunt, iar ca să supraviețuiască țara, domnul Zelenski trebuie să le acorde respectul cuvenit.

  Anulezi drepturile minorităților, dar în același timp le forțezi să se sacrifice pe front! Prin acest gest, tu, politician ucrainean de doi bani, făcut din mucava, nu faci altceva decât să-și distrugi propriu viitor (vei înțelege, într-o bună zi, acest lucru, dar să nu fie prea târziu).

  Nu vei reuși, dragă domnule Zelenski, prin distrugerea monumentelor românești din Cernăuți sau din alte zone, să anulezi trecutul, prezentul și nici viitorul românilor! Atâta timp cât românii sunt aplecați credinței, „necuratul” poate câștiga doar o bătălie, nici pe departe un război.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.