Povestea de duminică

  0
  693

  10.04.2022

  Am zis, ca un bun pescar ce sunt, înainte de prohibiție, adică de 9 aprilie, să-mi iau 3 zile de concediu de odihnă pentru o partidă de pescuit pe apa Sucevei.

  Pregăteală mare, cumpărături, vizat permis la băieții de la Botoșani și dăi bătaie la distracție.

  Am mers într-o zi frumoasă de primăvară, cu un ușor vânt, dar cu speranța de a prinde pește.

  Locul de debarcare a fost în zona Podul Unirii din municipiul Suceava. M-am uitat peste pod  unde sunt așezați cormoranii ocrotiți de lege care nestingheriți pescuiau de mama focului. Știam că nu pot să-mi desfac bățul în zona podului, cică 500 metri în deal și-n vale de la pod pe o perioadă de 6 luni din an nu poți să pescuiști. Am estimat distanța legală, mi-am desfăcut bățul, am aruncat ceva momeală, am luat o gură de cafea, mi-am aprins țigara și conform planului așteptam un țac.

  Lângă mine mai era un domn care se chinuea să prindă ceva.

  • Merge treaba?
  • Merge pe dracu, îmi răspunse, de când cu cormoranii ăștia nu am mai prins mare lucru. Să-i vezi domne, cum prinde peștele și-l halește, te crucești. Cine i-o fi adus pe satanele de păsări nu pot să-mi dau seama. Plătesc abonament ca să-mi clătesc ochii cu apa Sucevei, și cam atât, de pește are grijă cormoranii. Avea dreptate Daea că nu-i bine cu cormoranii, acum trăiesc pe pielea mea.

  Vântul, ușor, ușor, își întisese bine ”aripile” peste apa Sucevei mai să-mi smulgă bățul din mâna. Domnul de lângă mine îmi ură ”fir întins” și plecă spre direcția mall.

  Am mai tras o dușcă de cafea, una de suc în speranța că vântul se va potoli.

  Degeaba, intenitatea vântului creștea, iar după două ore de pescuit, pardon, de băgat bățul în apă, am fost nevoit să-mi strâng catrafusele și să plec. Pește nu, că-i terminat de cormorani, iar vânt cât încape

  În drum spre casă am mai trecut pe la Podul Unirii să-mi văd adversarii la treabă.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.