Povestea de duminică

  0
  273

  Diferența dintre națiuni, atunci când vine vorba de sănătate

  M-am întâlnit la finalul acestei săptămâni cu un prieten care e ninja în aparatură medicală și  mi-a spus următorul lucru: ”în vara asta am fost prin nenumărate spitale din Europa unde am reparat aparatură medicală, dar m-au surprins super plăcut sârbii. Vecinii noștri au făcut trei spitale regionale, trei tată, nu unul, cu toate dotările, mega șmecher, țiplă, într-un an și tratează numai bolnavii de virus, iar sănătatea lor nu-i blocată. La noi, statul, proștii care i-au decizii, au blocat timp de 30 de zile bolnavii cronici. Nu mai au voie să se interneze unul care are o problemă cu vederea, auzul, mersul, durerea de oase. Când auzi asemenea nebunii nu mai ai cuvinte, nu poți să te mai exprimi. Mă repet, auzi la ei, la proștii noștri, fără internări!”, după care a făcut o mare cruce.

  Pentru oricine dintre noi este clar că Președintele României împreună cu al său guvern nu s-a ocupat de sănătatea românilor, de prevenirea celui de-al patrulea val, ci doar de mega concertele din Clujul lui Boc, de pregătitrea Congresului PNL și cam atâta.

  Ei, cei care are trebui să ne sprijine pe noi, adică Președintele și gașca de liberali fără de minte, au lăsat ca toate deciziile importante să le pună Arafat, iar domnul Arafat a aplicat cel mai ușor lucru posibil. A închis spitalele de stat. Super faptă, super om!

  Cu vaccinarea a dat-o de gard. Dacă pui un mocofan șef pe această zonă, mocofăneală iese!

  Să ne aducem aminte cum aduceau dozele de vaccin în ianuarie 2021. La -80°, cu mascați, lădițe speciale, parcă coborau zeii din Olimp și trebuiau protejați, iar acum nu mai știi nimica. Dar mai are vreo importanță?

  Vă mai aduceți aminte cum la Suceava s-au vaccinat acei studenți și ce tam-tam a ieșit? Dosare penale la toți cei care doreau să se înțepe peste rând. Spuneam de atunci, de la începutul anului, să fie lăsați toți cei care vor să se vaccineze când simt ei că-i mai bine, mai ales că Suceava a suferit cel mai mult. Nu-i oprii, statule, mai ales că aveai doze suficiente  .

  Păcat, startul pentru vaccinare a fost bun, dar l-au stricat habarniștii care ne conduc.

  Și când mă gândesc că un stat vecin, Serbia, are trei spitale regionale care tratează numai virusul, iar România închide spitalele de stat pentru bolnavii cronici timp de 30 de zile.

  Cam așa stă treaba pe la noi!

  Desen, BOA

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.