Povestea de luni

  0
  360

  Doamna Coca, asistentă de meserie la spitalul județean, chiar dacă are o vîrstă aproape de pensie (după calculul celor de la Casa de Pensii poate ieși la anul în februarie), își face meseria cum știe mai bine și a încercat tot timpul să fugă de necazuri. A observat, din 2020, că nenorocitul de virusul a schimba în rău lumea. Toți au drepturi, dar nu au obligații!

  Fiind duminică dimineață de servici, doamna Coca, își pregăti toate cele necesare, cu o seară înainte, nu de alta, dar dimineața când ești mai somnoros poți uita câte ceva acasă.

  Ajunsă la muncă își luase imediat meseria în primire și se apucă să facă o testare rapidă la pacienții internați. Așa se cere și trebuie respectat!

  Din nefericire la un domn îi ieși testul pozitiv la virus și trebuia rapid transferat, iar colegul de salon izolat.

  • Îmi pare rău, dar testul D-voastră a ieșit pozitiv și trebuie să vă transfer! îl înștiința asistenta pe pacient.
  • A ieșit pe naiba! Crezi că nu am citit pe internet de ceea ce se face în spitale? Tu, crezi că sunt prost? răcni bărbatul la asistentă.
  • Domnule, vă rog să nu tipați la mine!
  • Auzi, tu, nesimțită, după ce vă luați salariile din taxele și impozitele mele, să faci ce spun eu, altfel dracul te ia. Te reclam că ai vorbit urât, ai țipat la mine și să vezi ce ai să pățești!
  • Domnule, vă repet: nu am țipat la D-voastră, v-am spus că trebuie să vă transfer. Așa-i protocolul!
  • Tu chiar că ești proastă! Nu mă duc nicăieri și gata! Te reclam la conducere! Tu să înțelegi, întodeauna avem dreptate! Dacă lucrai într-un spital în occident și te reclamam, repede erai dată afară și adio alt loc de muncă!

  Doamna Coca rămase fără grai. Nu înțelegea ce se întâmplă și începu să plângă.

  Pacientul recalcitrant a observat-o și țipă iarăși la ea.

  • Plângi?! Deci am dreptate! Își fac eu o reclamație de nu mai lucrezi în spital.

  Celelalte colege au auzit discuția urâtă care a avut loc și de frică nu veni să-și ajute colega.

  Doamna Coca, se retrase spre alt salon, iar în mintea ei se ducea o ”bătălie” a dreptății. ”Nu pot să demonstrez că pacientul mi-a vorbit urât, nici colegele mele nu au venit langă mine! Doamne, oare ce să fac?”

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.