Primarii liberali vând din pământurile comunității

  0
  168

  După alegerile locale din 2020, am observat că a apărut o modă prin anumite primării. Si anume: bucuria de a vinde pământurile comunității.

  Dau două exemple: primarii din comunele sucevene Todirești și Moldovița cu un mare curaj au scos la licitație mai multe loturi din terenurile primăriilor.

  Pe un ton liniștit vă pot spune că ambele primării sunt conduse de primari liberali, ceea ce mă face să gândesc că urmașii lui Brătianu și a lui Băsescu sunt dornici de a vinde totul pe perioada cât încă mai sunt la putere.

  Bine, dacă-i întrebați pe dânșii de ce vând bunurile comunității, vor spune cu un glas mândru de pionier că au mare nevoie de bani pentru a dezvolta comunele.

  Orice prost care vrea să aducă două lei acasă vinde ceva, în schimb un om deștept aduce bani folosind mintea.

  În ziua de astăzi un primar deștept atrage bani din fondurile europene. Acel primar, normal că lucrează cu o parte din angajații primăriei, dar dacă primarul este mediocru, iar angajații sunt mai mediocrii decît primarul ori obligații, atunci totul se prăbușește. Deci ajung să vândă ceva din casă.

  Când un primar, cu acceptul consilierilor, scoate la vânzare bunuri ale comunității, ar trebui, așa de bun simț, să-i întrebe pe locuitorii acelei zone dacă sunt de acord cu înstrăinarea bunurilor/terenurilor sau nu.

  Domnilor primari, zestrea unei comune, oraș sau municipiu este inestimabilă și nu trebuie vândută. Pentru o bucățică de pământ, milioane de români și-au dat viața.

  p.s. am dat cele două exemple, adică de primării liberale, Todirești și Moldovița, din simplu motiv că am văzut anunțuri ori gălăgie pe internet. Este posibil să avem și primari social-democrați sau alte localități cu asemnea apucături, iar dacă sunt, vă rog să-i amintiți.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.