PROFi, un magazin care îți bagă „adânc” mână în buzunar

  0
  430

  De ceva timp, pe meleagurile sucevene, se promovează magazinul PROFi. Cică are intrare peste tot.

  Pe la municipii, orașe, comune, cartiere, PROFi s-a impus puternic, semn că și politic are un sprijin consistent.

  La țară, a distrus micile magazie, unde se mai făcea puțină socializare, unde se dezbăteau subiecte politice ori câte o mică bârfă.

  Magazinele de cartier au fost și ele „ucise” de exemple de genul PROFi. Și uite așa, oamenii au pierdut, rând pe rând, contactul între ei și au fost redericționați către lanțuri de magazine străine.

  Dar să reveni la PROFi. Acest chiriaș al României, la început a practicat prețuri decente, dar ușor, ușor, mai ales la comune, unde după ce a distrus concurenta, adică micile magazine sătești, au impus un alt standard de prețuri.

  După cum se vede și în imagine, la PROFi de la Dărmănești o pâine Mopan este cu aproape un leu mai scumpă. Să vedeți ce prețuri au la celelalte produse. Apa minerală, apa plată, iarăși aproximativ cu un leu mai scumpe față de alte magazine. Practic PROFi la fiecare produs face plus 1.

  Sunt convins că cei care se ocupă de protecția noastră cunosc situația, dar fiind o economie de piață se aplică „legea canibalului”, adică distrugi concurența și îți aplici propriile reguli, propriile tarife, iar cine nu-i place să facă foamea.

  Cu aceste fiind spuse, cred că România a devenit țara tuturor posibilităților, bineînțeles în locul Americii.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.