Profunzimea războiul din Ucraina

  0
  207

  Am citit două știri legate de războiului din Ucraina.

  Prima se referă la faptul că congresul Statelor Unite ale Americii vor ca sutele de miliardele de dolari ale rușilor, sechestrate de către „iubitorii de pace” din lumea întreagă, să fie vărsate într-un cont al Ucrainei pentru sprijin în toate, iar cea de-a a doua se referă la solicitarea românilor din Ucraina trimisă guvernului și Președintelui României de a interveni diplomatic pentru recunoașterea limbii române nu inventivitate cu numele „moldovenească” de către oficialitățile ucrainene.

  În mod sigur că miliardele de dolari ale rușilor împrăștiate prin Europa și SUA, atât cele provenite din mediul privat cât și cele ale statului, vor fi ascunse de o lege votată de către USA pentru a fi redirecționate, zic doar o parte din ele, Ucraineni (cealaltă parte va merge spre sistemul privat). Va fi mascat, legal, un furt uriaș girat de către cel mai mare „stat democratic” de pe Terra. Sigur, Vladimir Putin împreună cu ai lui consilieri, au anticipat o asemenea mișcare și, cum este normal, vor riposta.

  Vor găsi o soluție de a-și recupera banii plus alte facilități sau vor face o alianță politico – economică ce va combate SUA plus aliații. Deja se aude că prețul petrolului să nu mai fie raportat la dolar, ci la o altă monedă agreată de adevăratele puteri economice ale lumii, iar atunci americanii vor avea o reală problemă. Practic Statele Unite ale Americii se pot dezintegra economic. Pa, pa, Sam, îi vai spune Ivan!

  Legat de doleanțele românilor din Ucraina, aici treaba este mult, mult încâlcită. Politicienii ucrainenii, în orgoliul lor prostesc, nu vor să-i recunoască ca minoritate pe românii din Bucovina. Să le acorde anumite drepturi, cum este peste tot în Europa, știind că românii de la ei nu sunt apărați de nimeni.

  Președintele României, că exponent al politicii externe, împreună cu guvernul, se face că nu aude strigătul disperat a 600.000 de românii din Ucraina. Și bazându-se pe așa ceva, Ucraina îi „toacă” pe românii de la ei cât pot de repede.

  Cu toții știm că politica externă a României este dictată, cuvânt cu cuvânt, de către americani și de către cei de la Bruxelles. Când se vor schimba personajele politice sinistre, antiromânești de pe axa București – Bruxelles – Washington, atunci posibil ca românii din Ucraina să aibă un destin mai bun. Biserica și asociațiile sunt mai departe sprijinul românilor din Ucraina.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.