Anul acesta avem cele mai multe rânduri de alegeri.
Europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Un asemenea regal politic se întâmplă la două decenii.
Cum este și normal, politicienii încep să promită mult, să mintă și mai mult, iar toate acestea pentru a obține votul nostru.
Sunt convins că mulți dintre D-voastră sunteți supărați pe actuala clasa politică mai ales pe ”tradiționalii” din vechiul PDL-PSD-UDMR și vă gândiți să nu mai mergeți la vot. La prima vedere o asemenea decizie aduce a pedeapsă sau un fel de boicot, numai că acest aspect este tot în binele actualei clasei politice. Eliminând prin lege ”majoritatea” ei, conducătorii politici, se aleg din orice prezență, fie ea cât de mică, iar șansa cea mai mare pentru a se menține la ”butoane” îi revine tot celui care deține o funcție politică.
Votul este un instrument democratic al puterii așezat la îndemâna fiecărui cetățean. Fără el, un om politic nu se poate menține la conducere.
Votul este cea mai frumoasă parte din puterea politică aflată în mâna omului simplu, iar dacă conștientizăm ce putere avem, îi facem pe politicieni să tremure de frică.
Mulți dintre D-voastră veți spune cu sau fără votul meu rezultatul este același, nu se schimbă, cu alte cuvinte nu este important cum se votează, ci cine le numără. Vă spun, cu toată responsabilitatea, o asemenea scuză nu are ce căuta în mintea noastră. Este tot o invenție nocivă venită din mințile securisto-politicianistă postdecembristă și distribuită masiv.
În 2004, la alegerile prezindențiale, echipa de campaniei a domnului Traian Băsescu, inspirată probabil și după un slogan pe care l-am folosit la alegerile locale ”credeți că eu voi fura mai mult decât alții!”, lansează pe piață expresia ”Nu pot ei fura câte voturi îmi veți da!” și îl învinge pe Adrian Năstase, deci puterea votului își arată ”fața”.
Din nefericire în România absentismul la vot este unul mare, de aproape jumătate din populația cu drept de vot, iar acest aspect, chiar dacă tot îl repet, vine în sprijinul actualei clase politice, cu alte cuvinte îi facem ”nemuritori”.
Haideți anul acesta să le arătăm politicienilor români cine suntem cu adevărați. Cum noi, oamenii simplii avem curajul și inteligența să ieșim la vot în număr cât mai mare. Să vedeți atunci cum se modifică de urât chipurile liberalilor, pesediștilor și ale udemeriștilor care se cred de neînlocuiți.
Vă mai spun ceva: dreptul la vot, această putere imensă, a fost câștigat de către strămoșii noștrii cu sacrificii uriașe. Și din acest mare motiv trebuie să ne prezentăm la vot!
Dan Șarpe