Rahatul și minciuna din farfuria politicianului

  0
  565

  În România, de mai bine de un deceniu, a apărut o ruptură între stat și cetățean, iar acest lucru se vede cu ochiul liber.

  S-a tot vorbit de faptul că în Franța, Germania, Suedia, Danemarca, Italia, Portugalia, Spania numărul vaccinaților ating cote de peste 70%, iar la noi, la români, timid ne ducem spre 40%.

  Păi, bă hoților și nepricepuților de politicieni români, un neamț are mare încredere în stat. El, neamțul, știe că statul îl protejează pe bune când are nevoie, ba mai mult știe că nu-i fură banii. Îi crează locuri de muncă, îi face autostrăzi, le asigură copiilor o educație, o poliță de sănătate, iar dacă-i cere ajutorul, din orice colț al lumii, statul neamț aleargă după el și-l scoate din necaz. Situația se repetă și la un francez, și la un suedez, danez, italian, portughez, spaniol, pe când la noi, îți scrie și pe pașaport să ai grijă când ieși peste hotare că ești pe cont propriu. Din cauza asta rata de vaccinare este ridicată la ei, iar la noi scăzută. Românul nu mai are încredere în stat, în reprezentanții statului, mai ales că tot timpul statul a mințit și a furat, dar lucrurile nu se opresc aici. Statul român îți taie pădurea, îți face o groapă de gunoi langă casă sau pe un munte, îți crește prețul la utilități, îți închide fabrica, te lasă să mori în spitale mimând că te tratează, iar dacă vrei să demonstrezi, te amenință subtil cu privirea către copilași, bașca nu mai spun că dacă vrei să candidezi împotriva unui primar liberal sau pesedist, dar mai ales liberal, te trezești dimineața pe răcoare, cu o grămadă de instituții de forță în ogradă.

  Tupeul politicienilor români depășește Vârful Moldoveanu. Ei, purici măruți ce sunt, dar cu pretenții mari, ce își face salarii colosale, pensii uriașe și la vârste ridicol de mici, ei care se dau urmașii Brătienilor, dar având părinți pe Boc și Băsescu, au început să-și judece propriul popor   să-i facă inculți, adică lipsiți de educație, uitând că tocmai ei i-au dus pe bieții români spre pieire. Nemernicii de politicieni români, cică urmașii celor care au făcut Marea Unire, au distrus locurile de muncă, au distrus industria, agricultura, sănătatea, cultura, familia, învățământul, mințindu-i permanent pe români, în lunile de campaniei, că pot rezolva totul numai să ajungă la putere.

  Au ajuns la putere, dar binele nu a mai venit. Ba mai mult, au furat mai departe, au făcut combinații dubioase, și-au schimbat partidul, dar obiceiurile proaste le-au luat cu ei.

  Recent am văzut în câteva localități din județul Suceava cum părinții și copiii au demonstrat că vor să facă școală prin prezență fizică, nu cea on-line. Repede inteligenții au sărit la gâtul lor, mergând pe ideea că nu poți folosi un copil la un miting, ba mai mult, a venit și Protecția Copilului, varianta dirijată de Flutur, mimând îngrijorarea.

  Copiii trebuie protejați, trebuie apărați tot timpul, nu numai atunci când cineva are chef, iar în rest scapă cine poate.

  Un copil trebuie educat, hrănit, îmbrăcat, ocrotit, iar pentru asta statul trebuie să ofere părinților locuri de muncă plătite onorabil și echitabil.

  Nu am auzit Protecția Copilului să facă gălăgie când s-au închis fabricile sau când au crescut prețurile la produsele de bază, cum nu am auzit pe anumiți formatori de opinii să ridice problema lipsei locurilor de muncă la părinți, iar de aici discuția poate să continue zile întregi, dar fără rezultat.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.