Războiul din Ucraina a trecut de prima ușă a Europei

  0
  129

  Adolf Hitler înainte de invada URSS, i-a chemat pe cei mai înțelepți oameni de știință din Germania și le-a ordonat să-i prezinte un scurt istoric al statului sovietic referitor la resurse umane, puterea militară, teritoriu, puterea financiară, asta pentru a vedea cu cine are de-a face în cazul în care pornea un război (împotriva statului condus de Iosif Stalin). Va avea de câștigat sau nu pe termen lung?

  După un timp academicienii nemți au oferit o concluzie zdrobitoare: nu este de recomandat un război pe termen lung cu URSS. Și au prezentat dovezile: nașterile, regenerarea populației, este de partea URSS, teritoriul, în caz de retragere este mult mai mare, dorința populației rusești de sacrificiu este mult peste cel nemțesc, resursele statului sovietic sunt net superioare, singurul avantaj a lui Hitler era tehnica de luptă superioară, dar care la un moment dat, pe termen lung, nu ducea la un rezultat pozitiv.

  Bineînțeles, conducătorul Germaniei nu a ascultat de sfatul savanților nemți și a atacat URSS, iar ceea ce a urmat se știe, un dezastru pentru armata germană.

  Cu greu ai să poți ține în frâu pe ruși în ceea ce reprezintă pentru ei: cucerire, ocupație, patriotism, sacrificiu, familiei, credință, orgoliu.
  Pentru majoritatea europenilor sunt cuvinte goale, pe care le găsesc într-un dicționar, dar pentru ruși sunt simboluri, viața în sine, iar dacă le batjocorești riști să pierzi cam totul.

  Prin ADN-ul lor, rușii sunt dornici de expansiune, de sacrificii, de a oferi totul pentru Mama Rusie. Nu contează ceea ce fac, contează doar rezultatul, iar acest aspect a fost demonstrat de istorie.

  După cel de-al Doilea Război Mondial, lumea a intrat în două mari zone de influență cu doctrine total opuse. Comuniștii și capitaliștii. Comuniștii erau controlați de URSS, iar capitaliștii de SUA.

  URSS s-a obișnuit ca timp de 45 de ani să extragă tot ceea ce era mai valoros de la statele pe care le controla din Europa, practic aveau ”jucăriile” lor și făceau tot ce își doreau, fără ca americanii să intervină. Tone de aur și de bani plus alte bunuri au plecat din România, Ungaria, RSF Iugoslavia, Polonia, Ceoslovacia, Bulgaria, RDG și s-au oprit pentru a hrănii un colos intitulat URSS, inclusiv RSS Ucraina.

  După ce a dispărut URSS, rușii cu greu au acceptat faptul că nu mai sunt ”vioara întâi” în Europa. Nu mai au ”jucăriile” lor, nu mai primesc totul de-a gata și asta a deranjat mult. Bine, pentru asta, de exemplu, Germania Federală a plătit sute de miliarde de mărci, iar noi, românii am acceptat anumite privatizări dubioase, unde statul rus a avut câștig de cauză.

  Timpul a trecut, banii încasați s-au cheltuit, SUA văzând slăbiciunea Rusiei a încălcat în mod voit anumite angajamente luate în anii 90, ba mai mult, prin alte state tampon i-au provocat pe ruși, iar de aici totul a explodat, totul s-a dus spre un război.

  Rusia, în ultimele două decenii, a mers pe mâna lui Putin, care a exploatat la maxim trecutul, a devenit popular, a refăcut spiritul de cuceritor și din 2014 a început să reconstruiască Rusiei statutul de ”vioara întâi”, iar prima victimă este Ucraina.

  Soarta Ucrainei, cu tot sprijinul declarat sau nu al americanilor plus UE, este de mult timp pecetluită. Acest lucru l-a înțeles foarte bine Emanuel Macron, președintele Franței. În cel mai fericit caz Ucraina, cu sau fără președintele Volodimir Zelenski, poate merge pe o federalizare, dar din nefericire ruperea țării în două este mult mai sigură.

  Tehnica militară din ziua de astăzi face ca orice colțuleț de pe acest pământ să fie atins de o rachetă, în cel mai scurt timp.

  Cât despre arma nucleară, singuri care au folosit-o sunt chiar cei care se declară ”apărătorii democrației”. Știți D-voastră cine-s!

  Războiul nu este o soluție pentru Europa, pentru omenire. Pacea este varianta cea mai bună, iar pentru asta trebuie de luptat.

  Conflictul din Ucraina a trecut de prima ușă a Europei. Dacă trece și de a doua (adică evadări ”accidentale” pe alte teritorii, inclusiv România, Moldova, Polonia ), putem vorbi că omenirea se îndreaptă spre întuneric.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.