Războiul din Ucraina aruncă Europa în aer

  0
  140

  Nu trebuie să ai știința unui expert politic pentru a înțelege faptul că războiul din Ucraina va rupe în două Europa, practic existența UE este pusă la grea încercare.

  Sub egida sancțiunilor promovate de ambele tabere, economia europeană are mult de suferit și astfel se va instala, în cel mai scurt timp, sărăcia.

  Cei deștepți din țările bogate ale Europei au impus sancțiuni Rusiei, sancțiuni rușilor bogați cu metode pe care și cei mai mari comuniști ai lumii le-ar fi invidiat, adică de confiscare a banilor, a bunurilor, peste noapte cu o justificare ieftină, care atenție, se poate întoarce chiar împotriva celor ce au pus în practică acest lucru și atunci sunt curios ce vor avea de spus. Cum era de așteptat Rusia a răspuns cum știe ea mai bine, adică a redus debitul la gaze și țiței până, în unele zone, la o închidere temporară.

  În mare parte, economia Europei funcționează pe baza gazului rusesc. Nu ai gaz, ai parte de milioane de șomeri, rate neplătite, frig, foamete și mișcări sociale care pot răsturnat guverne, adică politici de viitor. Ce mai la deal la vale, lipsa gazului rusesc va striga armonia multor guverne.

  Sunt convins că miliardarii Germaniei deja l-au luat la întrebări pe cancelar, pe Olaf Scholtz, legat de gazul rusesc, iar dacă nu rezolvă până la toamnă acest banal capitol s-ar putea să-și ia verzii și să plece de la guvernare la păscut vacile. În politică (mă refer la statele civilizate) dacă nu știi să faci compromisuri cu oamenii de afaceri, pierzi într-o bună zi totul. Fără economia Germaniei în parametrii normali, UE clachează, se scufundă în sărăcie. Mai există varianta ca fiecare stat să rămână pe socoteala lui, iar asta va duce la finalul Uniunii Europene, iar Rusia va triumfa mult mai mult decât a visat Vladimir Putin.

  Pentru Europa cea mai bună soluție este pacea, adică finalul războiului din Ucraina. După care gazul rusesc împreună cu petrolul să circule liberi prin Europa. Dacă, în schimb, se va merge mai departe cu alimentarea de arme a Ucrainei, de către SUA împreună cu alte state, finalul va fi unul de coșmar pentru multe guverne, iar prăbușirea UE va fi o chestiune de scurtă durată.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.