Rectorul Univeristății sucevene o arde cu tupeu

  0
  309

  Rectorul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava o arde mai departe cu tupeu și vrea neaparat o bucată de teren din curtea Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru a construi o Facultate de Medicină.

  Rectorul de la USV uită cu un mare tupeu că are 30 de hectare de teren la 3 kilometri de municipiul Suceava unde poate construi, fără să-l deranjeze zgomotul municipiului reședință de județ, o facultate, două facultăți, trei facultăți cu o parcare mare, gigant, cu mega laboratoare, cu cămine, cu un teatru, etc, etc, doar dacă are nițel voință, inteligență și pricepere.

  Rectorul, dl.Valentin Popa, care a mai condus și Ministerul Învățământului, trebuie să înțeleagă că Spitalul Județean de Urgență ”Sfîntul Ioan cel Nou” Suceava și Primăria municipiul Suceava au nevoie de teren pentru dezvoltarea lor proprie, pentru acreditare, pentru relaxare, dar se pare că dl.Popa nu pricepe și gata, vrea cu orice chip să ne demonstreze că el, ca fost ministru PSD-ist, prin încăpățânarea lui nu vede până la 3 kilometri de Suceava.

  USV poate obține într-un final acea bucățică de teren, dar cu timpul dezvoltarea Facultății de Medicină va fi inevitabilă și iarăși într-o bună zi va cere o altă bucătoaie de teren pentru extindere, ca să nu mai vorbim de faptul că profesorii, studenții au nevoie de parcare și iarăși se va mai lua o bucată din verdeață. Toate sunt legate logic între ele, dar ce te faci când șeful USV nu vrea să priceapă?

  Niciodată nu voi înțelege încăpățânarea unui om de a obține ceva când are la dispoziție mult mai mult decât ar avea nevoie!

  Întodeauna am susținut că dezvoltarea unui oraș, a unui județ sau a unei zone ține și de comunicare între clasa politică și mediu universitar, dar ceea ce se întâmplă la Suceava nu ar nicio treabă cu un sprijin sau ajutor, este doar o chestiune de orgoliu.

  Dan Șarpe

  capură de pe usv.ro

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.