România mai are un singur dinozaur cu numele de Isărescu

  0
  155

  Domnul Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României, este cel mai longeviv coordonator de bani din întreaga lumea, pardon din toată Galaxia. El este un unic, el este diamantul Cullinan.

  De 33 de ani, domnul Isărescu (-escu) conduce toți banii românilor. Practic politica monetară, inclusiv schimbarea banilor, a fost și este dictată de mușchii domnului Isărescu.

  Modificarea dobânzii, cursul valutar, rezerva de aur a României, negocierea tuturor împrumuturilor, tot trecutul, prezentul și viitorul nostru se leagă de numele Isărescu.

  Dacă Isărescu mâine dimineață se trezește cu o ușoară durere de cap, ridică dobânda la împrumut și a nenorocit câteva milioane de români. Dacă Isărescu mâine pe la prânz, prin magia dinozaurului, vrea să ridice scriptic rezerva în aur a României la 200 de miliarde de euro pentru un împrumut cu o dobândă de 4 ori mai mare decât restul Europei, așa va fi.

  Din nefericire atunci când lași pe cineva să conducă mai mult de două mandate ceva, cum este cazul dinozaurului Isărescu, acel cineva are impresia că este cel mai bun și devine automat un dictator care nu face altceva decât să sfideze majoritatea, ba mai mult nu se mai încadrează în limitele democrației.

  Este trist când un stat european, democratic, cum se este România, mai are la conducere indivizi cu o vechime mai mare de 30 de ani. Practic domnul Isărescu de la 40 de ani stă bine mersi pe aceiași funcție (excepție anul în care a condus guvernul României, dar și-a menținut poziția la BNR).

  Domnul Isărescu a fost mai tare decât orice guvern, parlament ori președinte. A fost ”uns” ca șef la BNR în 1990 de tovarășul Ion Iliescu (-escu) și așa a rămas.

  Am mai observat ceva la domnul Isărescu, nu are bun simț. Se ține de funcție ca scaiul de oaie. La cei 73 de ani pe care îi are poate frumos să iasă din lumina reflectoarelor, dar nu, dinozaurul vrea cu orice preț funcție și rău face.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.