România, o țară cu o politică în zig-zag

  0
  123

  Politica românească a ajuns să fie una de tip zig-zag, haotică și fără vreo finalizare pozitivă.

  Din anul 2000 nu am mai avut parte de vreun politician care să aducă un plus de imagine, de valoare țărișoarei noastre. După plecarea Convenției Democrate din România de la putere, cu ”sprijinul” oferit de către domnii Mugur Isărescu și Valeriu Stoica, România nu a mai avut politiceni în slujba omului de rând.

  Dacă spuneți că domnul Adrian Năstase, cel ce a privatizat defectos petrolul românesc până la epuizare, este un exemplul de om politic care a ținut cu românii, nu vă cred.

  Mergem mai departe, domnul Traian Băsescu. A promis multe și a făcut la fel de multe, dar pentru oamenii lui. Avea un umor specific, care atrăgea poporul, iar din acest lucru a fost iubit, dar nu a avut nicio treabă cu binele României. A militarizat statul cât a putut pentru a se menține la putere. Dacă ne gândim la judecătoarea Aspazia, cea care practic i-a validat un mandat de președinte cu toate că poporul a votat covârșitor împotriva lui Traian Băsescu, imediat îți dai seama cu cine a ținut mai mult domnul Traian Băsescu.

  Să nu uităm de criza din 2009 când românii erau umiliți, iar oamenii din jurul domnului Băsescu, pdl-iștii, se lăfăiau în lux.

  Domnii Călin Popescu-Tăriceanu, Crin Antonescu, ambii liberali și-au văzut pe deplin de intereseul partidului, aplecați cu urechea, grumazul către UE, USA și OTAN. Nu au avut tăria și puterea de a muta binele în ograda României.

  Domnul Victor Ponta a mai luat câteva măsuri fiscale cu care practic a ”înviat” economia românească, iar după ce a avut puterea mai aproape de el, a fost trădat, mințit și într-un final doborât.

  Domnul Liviu Dragnea și-a dorit enorm de mult să aducă bani la bugetul statului prin impozitarea multinaționalelor, a străinilor. Repede a fost mazilit, interzis cu tot cu familie în SUA, cu alte cuvinte a fost un exemplu dat, de către americani, pentru clasa politică românescă, un fel de a spune ceva de genul ”dacă nu executați ce vă spunem, dispăreți din politică”.

  Dacă vorbim de domnul Vadim Tudor, Bunul Dumnezeu să-L odihnească în pace sau de domnul Dan Diaconescu, domnul Dan Barna sau alte elemente politice care au jurat că fac bine țării când trec de 5%, iar când s-au văzut în parlament dormeau pe spate în lux, iertați-mă dar cu asemenea indivizi care au numai darul vorbirii și nimic mai mult, nu pot să fiu de acord.

  Politicienii din România nu au o strategie de dezvoltare a țării. Ei merg în zig-zag, după cum bate vântul de la Bruxelles și Washington, doar, doar vor mai prinde încă un madat pentru a gusta din dulceața puterii și de ce nu, să iasă liniștiți la pensie cu o grămăjoară de bani.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.