România o țară frumoasă, o țară unde gunoaiele sunt libere

  0
  99

  Cine își face vacanța acasă, în România, este încântat de frumusețea țării.

  De la mare până la munte, din Est până în Vest, din Nord până în Sud, întâlnești locuri minunate, binecuvântate de Bunul Dumnezeu.

  Pe lângă farmecul unic al locurilor, vei mai avea parte și de mizerii, de prezența gunoaielor.

  Am observat că privatul își face curățenie în zona lui de afaceri, iar calea de acces, drumul până la el, rămâne mai departe unul bombardat de gunoaie. Să vă mai spun ceva: sunt trasee turistice unde dai cu pușca după un coș de gunoi!

  Este regretabil că într-o zonă de munte să vezi apele reci, limpezi și miraculoase pline cu pet-uri sau alte mizerii provenite din mâna „iubitorului de munte” sau din gospodăriile unor „adevărați bărbați”. Mă doare când văd așa ceva, dar sunt conștient că rămân doar cu durerea. Este foarte greu să umbli la mentalitatea unei majorități „iubitoare de munte”. Îl poți convinge (pe om să fie atent cu natura) doar în condițiile în care îi aplici sancțiuni dure, adică îi umbli la portofel destul de dur.

  Trebuie găsită o soluție la ceea ce înseamnă curățenie în zonele turistice unde se împletesc interesul privatului și al statului. Pe vremea lui Ceaușescu ne făceam curat in jurul unde locuiam. Chiar eram verificați!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.