România și verdele

  0
  672

  România are nevoie de reprezentanță unui partid verde, ecologist care să se integreze la nivel european, cu cerințele noastre și ale viitorului.

  În multe state din Europa verzii sunt la putere, au în Germania un ministru de externe care este și vicecancelar, au în Finlanda miniștrii, sunt o forță în Parlamentul European, iar în România nu depășesc în sondaje 1-2 la sută. Mai pot spune că în Bulgaria verzii au parlamentari.

  România se confruntă cu multe probleme legate de verde: pădurile sunt furate, s-a construit o groapă de gunoi pe un vîrf de munte, respectiv pe Mestecăniș, nu reciclăm prea mult, apele sunt poluate și lista poate continua. Cu toate acestea din 1996, niciun verde, cu mici excepții în 2012 când dl.Victor Ponta la sfatul Verzilor Europeni a acceptat să intre pe lista PSD două persoane de la Partidul Verde, verzii nu a făcut vreo figură frumoasă la alegerile parlamentare sau europarlamentare din România. De ce? Românii nu sunt interesați de viața verde sau modul de a face politică verde la noi încă nu prinde?

  Bine, am văzut persoane galbene, portocalii sau roșii care au fugit după culoare verde la alegeri, iar dacă nu au obținut mare lucru au dispărut.

  În România sunt două partide verzi, ecologiste care se bat pentru procentul de 1-2 %.

  Este tradiționalul Partid Verde membru în Grupul Verzilor Europeni și Partidul Ecologist care de vreo 20 de ani, de când au un președinte mai fripturist încurcă foarte mult lucrurile.

  Dacă cele două partide au fuziona sub titulatura de verde ecologist sunt convis că vor obține mai multe procente la orice fel de alegeri, dar dacă doi pitici au pretenții mari atunci mișcarea verde din România este puternic afectată.

  Sunt convins că într-o bună zi Partidul Verde va intra în Parlamantul României, dar pentru asta trebuie să aibă un lider sau lideri care să fie conectați la problemele cetățenilor.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.