Românii nu sunt ucraineni și nici ruși

  0
  260

  Am văzut pe rețelele de socializare un atac dur îndreptat asupra celor care, în conflictul ruso-ucrainean, sunt într-un fel de partea rușilor, de parcă ei, fanii Ucrainei, dețin adevărul suprem au cheile Raiului, iar ceilalți sunt răii, răilor aflați în slujba lui Putin. Până și biserica la început s-a amestecat, chiar promovau ideea că cei din armata lui Putin ajung în Iad, iar restul au Raiul la dispoziție.

  Fiecare dintre noi mai avem încă dreptul garantat de Constituție și de bunul simț de a avea o părere. Bine dacă gândirea acestuia expusă public este pentru violența nu-i în regulă și, personal, văd o problemă.

  Să vă mai spun ceva: în mare parte, cei care îi critică pe „putiniști” nu-i văd să scrie despre umilințele prin care trec românii din Ucraina așa, cam de vreo 10 ani de zile. Din 2014, de când Rusia a anexat Crimeea, zic că au murit mii, dacă nu chiar, zeci de mii de tineri români care sunt în Ucraina (date oficiale nu avem încă, probabil peste 100 de ani vom cunoaște un pic din realitate), într-un război agreat ascuns de UE și SUA. În afară de sancțiuni ineficiente, din 2014 și până pe 24 februarie 2022, mai marii Europei, mai marii din USA nu au făcut nimic concret. Ah, ba da, au trimis miliarde de dolari pentru soldele armatei din Ucraina, iar generali ucraineni, oneștii de ei, au dosit banii. Se pare că și acum se practică asemenea obiceiuri în armată Ucrainei. Ca român sufăr când văd cum politicienii ucraineni ne zdrobesc semenii. Recent, am mai scris că în Cernăuți s-au schimbat denumirile străzilor. Să nu vă gândiți că au reapărut cele românești, gen Iancu Flondor, Ion Nistor, etc. Nu, nu, nu, românii nu au drepturi în Ucraina, ci doar obligații (și mai vrea Zelenski în UE, dar face pipi pe drepturile minorităților). Pe vremea comuniștilor erau la Cernăuți străzi românești.

  Într-un final mai las o poză cu Declarația Parlamentului României din 1991 semnată de niște șefi comuniști patrioți e adevărat, care, ce-i drept, au slujit și URSS, dar nu au acceptat ideea că românii sunt proștii Europei și nu cunosc istorie sau harta lumii. Bine, dacă mai citiți Istoria Bucovinei sau a Basarabiei scrisă de Ion Nistor veți avea mai multe răspunsuri.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.